Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc ia o nouă decizie RADICALĂ, după refuzul de a purta mască: Mută liturghia din Ajunul Crăciunului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Papa Francisc mută liturghia din Ajunul Crăciunului în Bazilica Sfântul Petru la ora 19.30 în loc de 21.30, în contextul pandemic. Este o nouă decizie radicală a papei, după refuzul de a purta mască, încălcând astfel legea prin care ea este obligatorie în Cetatea Vaticanului și în Roma.

Papa Francisc a decis ca Liturghia din Ajunul Crăciunului de la Bazilica Sfântul Petru, pe 24 decembrie, să înceapă la 19:30 în acest an, scrie mediafax.ro.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Liturghia începea, de zece ani, mai devreme de miezul nopții, în jurul orei 21.30, dar din cauza pandemiei - chiar dacă intrările în Bazilica Sfântul Petru vor fi limitate la un număr mic de oameni - s-a stabilit mutarea orei la 19.30, scrie Corriere della Sera.

Papa Francis a anulat deja tradiționalul pelerinaj din ziua de 8 decembrie la monumentul Fecioarei Maria din centrul istoric al Romei. La pelerinajul care se desfășura de obicei la ora 16.00 participau de regulă multe autorități, dar și pelerini și turiști. În acest an, Papa Francisc a mers dimineață să se roage la imaginea Fecioarei Maria din Piazza di Spagna, a depus un buchet de trandafiri albi și a încredințat Maicii Domnului orașul Roma și bolnavii din lume.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

Sfântul Scaun a făcut public calendarul sărbătorilor din decembrie și a explicat că „participarea va fi foarte limitată”, din cauza pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.