Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc încearcă să copieze exemplul de smerenie dat de Isus: Suveranul Pontif va spăla picioarele unor deținuți din Roma

facebook.com
Papa Francisc

Papa Francisc va oficia pe 18 aprilie un tradiţional ritual pre-pascal în cadrul căruia suveranul pontif va spăla picioarele unor deţinuţi dintr-o închisoare aflată în apropiere de Roma, au anunţat miercuri reprezentanţi ai Vaticanului, citaţi de DPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

Acest ritual reaminteşte de un gest ce ar fi fost făcut de Isus, care a îngenunchiat şi a spălat picioarele celor 12 apostoli înainte de Cina cea de Taină, pentru a le arăta că era capabil de acte pline de smerenie.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

Suveranul pontif va oficia acest ritual pe 18 aprilie, în Joia Mare din calendarul catolic, în închisoarea Velletri, aflată la o distanţă de 45 de kilometri sud-est în raport cu Roma, a precizat biroul de presă de la Vatican.

Citește și: Un nou atac lansat de Augustin Lazăr! A cerut ca Adina Florea să fie cercetată disciplinar

Papa Francisc a făcut un obicei din oficierea acestui ritual în afara bisericilor şi a spaţiilor religioase tradiţionale, dorind astfel să se adreseze unor oameni aflaţi în situaţii dificile.

Citește și: Frans Timmermans transmite un avertisment pentru România:’Aș vrea să avertizez România să nu dea OUG pentru a crea impunitate pentru funcționarii de rang înalt care au probleme cu legea’

În anii trecuţi, în Joia Mare, suveranul pontif a vizitat alte închisori, inclusiv una pentru infractori minori, un centru pentru persoane cu dizabilităţi şi o tabără de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.