DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Papa Francisc neîncrezător în apariţiile aproape zilnice ale Fecioarei Maria la Medjugorje

EPA - AGERPRES
Papa Francisc

Papa Francisc şi-a exprimat neîncrederea, sâmbătă, în legătură cu apariţiile aproape zilnice ale Fecioarei Maria la Medjugorje, o localitate din Bosnia şi Herţegovina, viziuni care atrag circa un milion de pelerini pe an, informează duminică AFP. 

În iunie 1981, şase copii şi adolescenţi bosniacii au avut viziuni cu Fecioara Maria la Medjugorje, acestea continuând şi în prezent, cu regularitate, manifestându-se la unii dintre aceşti martori ajunşi la vârsta adultă, menţionează sursa citată. 

Însă, femeia care le apare acestora "nu este mama lui Iisus", este de părere Papa, care a făcut această declaraţie în avionul ce a decolat sâmbătă din Portugalia către Vatican după ce suveranul pontif i-a canonizat pe Francisco Marto şi pe sora sa, Jacinta, doi dintre cei trei mici păstori care au afirmat că au văzut-o de şase ori pe Fecioara Maria în 1917 la Fatima. 

Papa a susţinut că aceste apariţii trebuie să fie în continuare cercetate de Biserică şi s-a arătat "suspicios" cu privire la presupusele astfel de evenimente care au loc în ziua de azi la Medjugorje. "Personal sunt mai neîncrezător, o prefer pe Fecioara ca Mamă, Mama noastră, şi nu pe o femeie care conduce un birou, care trimite zilnic un mesaj, la o anumită oră. Aceasta nu este Mama lui Iisus. Iar aceste aşa-zise apariţii nu au prea mare valoare", a spus Papa menţionând că îşi exprimă "părerea personală" şi că Fecioara Maria nu funcţionează pe sistemul "veniţi mâine la aceeaşi oră şi vă voi da un mesaj pentru oamenii aceia", mai arată sursa citată. 

Papa s-a arătat mai îngăduitor cu privire la viziunile iniţiale, din 1981, pe care până în prezent nu le-a respins. "Despre primele apariţii, care au fost în faţa unor copii, raportul spune, mai mult sau mai puţin, că acestea trebuie în continuare studiate'. Pontiful a subliniat, însă, că în ceea ce priveşte "presupusele apariţii actuale, raportul exprimă îndoieli". 

În 2014, o comisie stabilită de Papa Benedict al XVI-lea, a efectuat o cercetare privind presupusele apariţii, raportul fiind trimis Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei. 

Papa a încredinţat recent arhiepiscopului polonez Henryk Hoser misiunea de delegat al Sfântului Scaun pentru evaluarea "nevoilor credincioşilor care merg în pelerinaj" la Medjugorje. Acesta nu va fi, însă, responsabil pentru a decide cu privire la veridicitatea apariţiilor, chestiune doctrinară care revine Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei de la Vatican. 

Suveranul pontif a subliniat, însă, că nu se poate nega un fenomen "spiritual şi pastoral", întâlnirea pelerinilor în acest loc. 

În Bosnia şi Herţegovina, ţară săracă având 3,8 milioane de locuitori, 10% dintre aceştia sunt catolici, iar pelerinii care sosesc la Medjugorje contribuie considerabil la industria turismului. 

Mai multe cercetări au fost realizate cu privire la viziunile de la Medjugorje, ultima în ianuarie 2014, însă Papa nu a luat încă decizia finală, menţionează sursa citată. Totuşi, în noiembrie 2013, suveranul pontif a rostit o frază care a lăsat să se înţeleagă prudenţa cu care abordează acest subiect: "Fecioara, a spus el, nu este un director de oficiu poştal care trimite mesaje în fiecare zi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.