Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc oficiază Slujba de Paşte şi oferă binecuvântarea 'Urbi et Orbi' de la bazilica Sfântul Petru din Vatican

Agerpres
papa Francisc

Papa Francisc oficiază Slujba de Paşte dedicată Învierii lui Iisus Hristos şi oferă binecuvântarea 'Urbi et Orbi' de la bazilica Sfântul Petru din Vatican, transmite duminică DPA.

Ceremonia se desfăşoară cu începere de la ora 10:00 (ora Romei - 08:00 GMT), în cerc restrâns din cauza restricţiilor antipandemice şi ca măsură preventivă împotriva infecţiilor cu noul coronavirus, mai notează DPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Papa Francisc, la Slujba de Înviere: 'În aceste vremuri întunecate ale pandemiei, creştinii să nu uite că temerile lor vor fi înlocuite de speranţă'

Înainte de pandemie, Liturghia Pascală se desfăşura de obicei în Piaţa Sfântul Petru, în faţa a zeci de mii de pelerini. Anul acesta, la fel ca şi anul trecut, papa Francisc este nevoit să oficieze cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii din bazilica Sfântul Petru. La slujbele oficiate în Săptămâna Mare s-a permis accesul în interiorul catedralei a unui număr de cel mult 200 de credincioşi.

Prin binecuvântarea 'Urbi et Orbi' (pentru oraş şi întreaga lume), rostită la sfârşitul Slujbei Pascale, papa le oferă credincioşilor binecuvântarea apostolică şi indulgenţa plenară. Această binecuvântare este oferită cu ocazia Paştelui şi a Crăciunului, precum şi atunci când este ales un nou papă, mai notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.