Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc și-a reluat audiențele cu credincioșii după scăderea numărului de cazuri de coronavirus în Italia

Papa Francisc

Papa Francisc şi-a exprimat miercuri bucuria odată cu reluarea audienţelor generale săptămânale în prezenţa publicului, pentru prima dată după şase luni, ca urmare a scăderii numărului de cazuri de coronavirus din Italia, informează Reuters.

Pe perioada iernii şi în prima parte a primăverii, papa şi-a ţinut discursul săptămânal prin conferinţă video, transmisă din Biblioteca Apostolică a Vaticanului. Miercuri dimineaţa, suveranul pontif a ieşit în curtea interioară San Damaso, în faţa câtorva sute de credincioşi, potrivit agerpres.ro.

''Sunt fericit să reiau întâlnirile faţă în faţă întrucât, ca să vă spun drept, nu e plăcut să vorbeşti singur, doar cu o cameră de luat vederi în faţă, nu e plăcut'', a spus papa Francisc.

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, care a fost vaccinat împotriva COVID-19, a mers să-i salute pe câţiva dintre credincioşii prezenţi, a dat un autograf pe o carte şi şi-a pus pe cap o pălărie roşie oferită de un cleric.

Participanţii au stat aşezaţi în scaune aranjate cu respectarea distanţării fizice, iar la sosire, au trecut printr-o procedură de măsurare a temperaturii corporale. Multe dintre scaune au rămas neocupate,

''A fost minunat să-l aud şi să văd cât de aproape era de noi. A fost cu adevărat un moment foarte special'', a spus Adriano Chang, unul dintre participanţii la audienţă.

În noiembrie anul trecut, când Italia a cunoscut cea mai severă perioadă a pandemiei, se înregistrau peste 40.000 de noi cazuri zilnic. Marţi, bilanţul zilnic raportat a fost sub 7.000 de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.