Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa se roagă pentru o fetiţă din Marea Britanie afectată de o boală incurabilă

Mediafax
papa francisc

Papa Francisc s-a rugat sâmbătă pentru o fetiţă grav bolnavă din Marea Britanie, ai cărei părinţi au pierdut luna trecută lupta în justiţie pentru a o menţine în viaţă şi a o transfera la spitalul de pediatrie al Vaticanului din Roma, transmite Reuters.

Indi Gregory, în vârstă de opt luni, suferă de o boală mitocondrială rară şi incurabilă, ceea ce înseamnă că celulele ei nu produc suficientă energie, potrivit Agerpres.

Medicii care o îngrijesc susţin că ea este afectată de dureri şi de suferinţe semnificative, astfel încât o continuare a tratamentului nu este justificată.

Vineri, părinţii ei au pierdut o altă acţiune în instanţă prin care au încercat să obţină întreruperea suportului vital acasă, şi nu într-un spital sau într-un centru de îngrijire paliativă.

Papa "îmbrăţişează familia micuţei Indi Gregory, pe tatăl şi pe mama ei, se roagă pentru ei şi pentru ea şi îşi îndreaptă gândurile către toţi copiii care, în aceleaşi clipe, în întreaga lume, trăiesc în suferinţă sau riscă să îşi piardă viaţa din cauza bolilor şi a războiului", se arată într-un comunicat al Vaticanului.

Înalta Curte din Anglia a decis în octombrie că este în "interesul superior" al bebeluşului să fie deconectat de la aparate, refuzând solicitarea părinţilor de a li se permite să o transporte pe cale aeriană la centrul pediatric Bambino Gesu al Vaticanului.

La începutul acestei săptămâni, guvernul italian i-a acordat fetiţei cetăţenia italiană, într-o măsură suplimentară, dar aparent inutilă, menită să îi împiedice pe medici să o deconecteze de la aparate şi să permită transferul ei în Italia, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.