Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a fost desemnat cel mai eficient din ţară în combaterea evaziunii fiscale, în 2017

Universul Juridic
Parchetul General

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a fost, în 2017, pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte eficienţa în combaterea evaziunii fiscale, jumătate din dosarele instrumentate fiind trimise în judecată, potrivit prim-procurorului Crin Bologa. Crin Bologa a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce a avut, anul trecut, rezultate foarte bune în combaterea evaziunii fiscale, instanţa fiind sesizată într-un număr de 27 de cauze, faţă de 25 în 2016. Prejudiciile reţinute de procurori în cele 27 de cauze se ridică la peste 14 milioane de lei, comparativ cu circa şase milioane de lei prejudicii constatate în cele 25 de cauze din 2016.

"Având la dispoziţie şi statistica la nivel naţional în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale, Parchetul nostru este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte eficienţa. Din numărul total de dosare instrumentate, având ca obiect evaziunea fiscală, în 50% din ele s-a dispus trimiterea în judecată, deci rechizitorii. La nivel naţional avem 8-10% dosare trimise în judecată. (...) În momentul în care ai eficienţă, în, momentul în care nu 'macini' în gol, atunci ai şi o satisfacţie deosebită. Până la urmă scopul este să stabilim adevărul", a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, conform Agerpres.

Acesta a adăugat că un alt element important care arată eficienţa procurorilor din judeţ e faptul că în ultimii 17 ani, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, împreună cu organele de Poliţie, au prins toţi infractorii care au săvârşit crime pe raza judeţului Sălaj.

În 2017, procurorii din Sălaj au avut de instrumentat 11.117 cauze, din care au fost soluţionate 4.232.

"La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj avem un procent de 45% din toate dosarele instrumentate trimise în judecată, în condiţiile în care media la nivel naţional este undeva la 10%, ceea ce înseamnă că ne-am aplecat pe dosarele importante", a conchis sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.