Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General loveşte 'marea evaziune' - Directori de firmă trimişi în judecată pentru că au vândut pâine fără bon

facebook.com
Parchetul General

Deşi ar trebui să fie cel mai important parchet din ţară şi să se ocupe de dosarele cele mai importante, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că a finalizat un dosar de evaziune fiscale în care prejudiciul este de 15.000 de euro, în urma vânzării de produse de panificaţie fără bon fiscal.

"Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal (două acte materiale).

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada septembrie – noiembrie 2014 (trimestrele III și IV 2014), la diferite intervale de timp dar în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpații, în calitate de administrator și director general la o societate comercială și respectiv de director economic la aceeași societate, nu au înregistrat în contabilitate, în totalitate, producția de produse de panificație, precum și veniturile realizate din vânzarea produselor de panificație, în cuantum de 258,285.20 lei, pentru care nu au fost emise bonuri fiscale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 77,830.86 lei, din care 43,458.61 lei – TVA și 34,372.26 lei – impozit pe profit.

Agenția Națională de Administrare Fiscală- Direcția Generală Juridică s-a constituit parte civilă, solicitând introducerea în cauză a părții responsabile civilmente.

În temeiul art. 330 din Codul de procedură penală, s-a solicitat instanței de judecată menținerea sechestrului asigurător instituit asupra sumelor de 68.590,00 euro și 145.218,64 lei, ridicate de la sediul societății comerciale.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului București, spre competentă soluționare", se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.