Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul muntenegrean susţine că are dovezi împotriva sârbilor complotişti

Justiţia muntenegreană a anunţat vineri că are dovezi împotriva a 14 sârbi pe care îi acuză de complot împotriva premierului prooccidental Milo Djukanovic, recunoscând însă că nu a confiscat arme, relatează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: România, ACORD cu Canada: Românii pot intra fără VIZE

Justiţia a anunţat duminică arestarea acestor persoane în timp ce încercau să intre în Muntenegru. Parchetul a anunţat că acest grup intenţiona să se înarmeze şi să comită "atacuri" în seara alegerilor din 16 octombrie din Muntenegru, să îl izoleze pe premierul Milo Djukanovic şi să proclame victoria partidelor de opoziţie.

Miercuri, justiţia a decis menţinerea în detenţie pentru o lună a suspecţilor sârbi.

Suspecţii au fost filmaţi de mass-media când erau conduşi la interogatoriu, dar nicio armă nu a fost arătată de autorităţi.

Presupusul lider al grupului de sârbi, fostul general Bratislav Dikic (46 de ani), a început o grevă a foamei. Dikic a respins acuzaţiile şi a menţionat că se deplasase în Muntenegru pentru a vizita mânăstirea Ostrog.

Citeşte şi: Cum poate pica liberalizarea vizei canadiene. O provincie belgiană se opune acordului CETA

Întrebat în timpul unui interviu, joi seara, la canalul de televiziune privat 'Tv Vijesti' în legătură cu faptul că nicio armă de care grupul ar fi trebuit să se folosească pentru a-şi pune în aplicare planul nu a fost arătată, procurorul Milivoje Katnic a răspuns că autorităţile "au împiedicat introducerea acestor arme în Muntenegru".

"Ele trebuiau introduse pe la frontiera cu Albania. Armele au fost distruse", a spus el.

"Acest grup terorist intenţiona să preia controlul parlamentului prin vărsarea de sânge al cetăţenilor nevinovaţi şi să îl izoleze pe premier. Am dovezi pentru tot ce am spus", a declarat procurorul special pentru lupta împotriva crimei organizate şi a corupţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.