Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Dorian Revenco este noul protopop de Bălţi. Clericul a fost prezentat de PS Antonie în noua demnitate

basilica.ro
Părintele Dorian Revenco

Părintele Dorian Revenco este noul protopop de Bălţi. Clericul a fost prezentat de PS Antonie în noua demnitate, marţi, cu ocazia organizării conferinţei pastoral-misionare „Cimitirul – spaţiu de cugetare la viaţa veşnică”. Evenimentul a avut loc în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” şi „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” din satul Răzălăi, Republica Moldova, conform basilica.ro

Alături de Episcopul de Bălţi, la rugăciune şi la ceremonia de instalare a noului protopop, au participat preoţii din protopopiatele Episcopiei de Bălţi şi consilierii eparhiali.

Decizia de numire a noului protopop de Bălţi a fost citită de pr. Valeriu Cernei, vicar-administrativ al eparhiei.

PS Antonie l-a felicitat pe părintele Dorian Revenco şi i-a urat activitate rodnică, menţionând că îi revine „o sarcină deloc uşoară de a organiza viaţa protopopiatului şi de a promova credinţa şi valorile ortodoxe româneşti într-un spaţiu mai puţin prietenesc la tot ce este românesc”.

Părintele Dorian Revenco este absolvent al Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava (1998) şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul”,  Universitatea din București (2002). Din anul 2003 este preot în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

În perioada noiembrie 2002 – 10 ianuarie 2005 a fost director al Centrului de Pelerinaj „Emaus” al mitropoliei. Din 2005 până în anul 2008 a coordonat centrul parohial de zi „Sfântul Stelian”, al Misiunii Sociale Diaconia.

În luna noiembrie a anului 2020 a primit înfiere în Episcopia de Bălți, unde s-a remarcat printr-o activitate misionară şi filantropică exemplară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.