Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Matei Petre, reprezentantul Patriarhiei Române în Cipru, a fost decorat de Președintele Iohannis cu Ordinul 'Meritul Cultural'

basilica.ro
parintele matei petre

Părintele Matei Petre, reprezentantul Patriarhiei Române în Cipru, a fost decorat de Președintele Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler pentru consolidarea spiritualității și culturii naționale în Republica Cipru, conform basilica.ro

Decretul de decorare a preotului iconom stavrofor Matei Petre a fost semnat de Președintele României în data de 6 ianuarie în semn de apreciere „pentru dăruirea cu care s-a implicat în păstrarea identității comunităților românești din afara granițelor”, notează Administrația Prezidențială.

Părintele Matei Petre, fost profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Buzău, se află din 1995 în comunitatea ortodoxă română din Nicosia.

Activitatea acestei comunități ortodoxe are ca scop pastorația românilor aflați pe teritoriul Ciprului. Periodic, comunitatea organizează proiecte și programe filantropice menite să îi ajute atât pe românii stabiliți acolo, cât și pe cei din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.