Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: Îmbrăcați-vă în armele lui Dumnezeu

basilica.ro
mitropolitul teofan manastirea stiubieni duminica crucii 4 aprilie

În cuvântul rostit duminică, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a vorbit despre necesitatea diagnozei și meditației asupra propriilor slăbiciuni, ca mijloc de vindecare a bolilor sufletești și trupești, conform basilica.ro

Creștinul, a afirmat Înaltpreasfințitul Părinte „este chemat să mediteze în fiecare zi la slăbiciunile sale, căci această meditație la slăbiciunea proprie îl vindecă pe om și îl apropie mai mult de Dumnezeu”. Principalul loc de tămăduire și vindecare sufletească pentru creștini rămâne Biserica, locul de întâlnire cu Tămăduitorul și Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, în speranța că „în fața slăbiciunii noastre, vom auzi și noi glasul din Evanghelie: «Ești dezlegat de neputința ta. Ești dezlegată de neputința ta»”, a adăugat ierarhul.

Pornind de la imaginea construită de Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Efeseni, Capitolul 6, Înaltpreasfințitul Părinte a spus: „Noi, oamenii, suntem chemați să luăm armele lui Dumnezeu. Îmbrăcați-vă în armele lui Dumnezeu”. „Înconjurați-vă trupul ca o armură cu adevărul. De ce cu adevărul? Pentru că adevărul ne face liberi. Eliberându-ne de atâtea sclavii pătrunse adânc în ființa noastră”.

„Apoi, Sfântul Apostol Pavel ne spune să luăm a doua și a treia armă: pavăza dreptății și platoșa mântuirii. Pentru că prin dreptatea cea adevărată, cea dumnezeiască, înțelegem identitatea de creștin, și anume: eu sunt chemat să te iubesc pe tine, chiar dacă tu mă urăști; eu sunt chemat să te îmbrățișez cu binecuvântare sfântă chiar dacă tu mă respingi cu blestem. Aceasta este dreptatea lui Hristos cel răstignit care neavând niciun păcat, răstignește păcatele noastre pe cruce”.

„Această luptă, această stare statornică, războinică nu înseamnă că omul este lipsit de bucurie, de mângâiere, de liniște sufletească. Dimpotrivă, armele lui Dumnezeu cu care creștinul este îmbrăcat îl duce pe acesta spre bucurii de nedescris, spre mângâierea Duhului Sfânt”- a adăugat ierarhul în încheierea predicii sale.

Duminică, 5 Decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.