Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părinții unui elev bătut într-o școală din Galați vor să facă plângeri în instanță și la Ministerul Educației

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Părinții unui elev bătut într-o școala din orașul Galați vor să facă plângeri în instanță și la Ministerul Educației. Ei sunt nemulțumiți deoarece în urma anchetei, copilul a primit o mustrare de la conducerea școlii.

Incidentul a avut loc în luna ianuarie într-o școală de elită a orașului Galați. Un elev din clasa a VI-a a fost bătut la școală de trei colegi și a suferit mai multe leziuni. Părinții au făcut plângere la Poliție susținând că incidentul a fost premeditat de agresori, conform Mediafax.

Nemulțumirea părinților a apărut în urma anchetei făcute de reprezentanții școlii. Victima a fost sancționată cu mustrare scrisă deoarece a avut limbaj neadecvat.

„Am avut o sesizare. Conform conducerii școlii, copilul care a fost lovit a avut un limbaj neadecvat, el a primit mustrare scrisă. Celălalt copil a primit mustrare scrisă și scăderea notei la purtare pentru agresiune”, a explicat inspectorul școlar general al județului Galați, Gina Brânzan.

Sancțiunea a fost confirmată de autoritățile școlare în urma contestației făcute de părinți. De aceea, ei vor să se adreseze instanței și Ministerului Educației.

„Deoarece nu e un simplu conflict între doi elevi, fiind vorba de o ”gașcă” de prieteni care a acționat așa, cred că lucrurile în această clasă au scăpat de sub control și voi face toate demersurile legale pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a anunțat Gabriela Ion, mama elevului bătut.

Potrivit certificatului medico-legal, victima a suferit numeroase leziuni traumatice, în special în zona feței, produse prin lovire, pentru care este nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.