Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentar german: Apropierea Turciei de Rusia este o demonstraţie faţă de UE

 Recep Tayyip Erdogan Vladimir Putin

Apropierea Turciei de Rusia este o demonstraţie faţă de UE, care are o poziţie destul de fermă faţă de politica premierului Erdogan, spune parlamentarul german de origine română Bernd Fabritius, membru al Uniunii Creştin Sociale.

"În principiu, eu mă bucur că Turcia şi Federaţia Rusă, după incidentul cu aeronava militară îşi reapropie relaţiile, chiar dacă cred că sunt motivate dubii la scopul acestei reîmprieteniri. Este binecunoscut că Turcia în momentul actual îşi caută prietenii în lume. Turcia are conflicte mai cu toată lumea, iar dacă acum se reapropie de Federaţia Rusă, poate să fie şi o demonstraţie faţă de Uniunea Europeană, care are o poziţie destul de fermă faţă de politica domnului Erdogan", spune Bernd Fabritius.

Întrebat, la RFI, ce impact va avea întărirea relaţiilor dintre Ankara şi Moscova asupra Bruxelles-ului, Fabritius s-a arătat"convins că Bruxelles-ul nu se lasă orbit de această oglindă care se ţine în soare. Relaţiile între Ankara şi Bruxelles sunt cele mai pragmatice. Noi dorim să punem în viaţă tratatul bilateral Turcia-UE, care se referă la tema refugiaţilor. Rămânem foarte fermi la întrebarea liberalizării regimului vizelor, care se va întâmpla cu stricteţe, numai dacă Turcia rezolvă cele 72 de puncte".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.