Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentari din Comisia pentru controlul activităţii SRI au efectuat o vizită de lucru în Constanţa

www.profit.ro
SRI

Parlamentari din Comisia pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţi au efectuat, în această săptămână, o vizită de lucru în Constanţa, la Direcţia Regională de Informaţii Dobrogea a SRI, în Portul Constanţa, precum şi la beneficiarii de informaţii de securitate din administraţia locală.

"Regiunea Dobrogea ocupă un rol deosebit în ansamblul securităţii României, importanţa sa crescând exponenţial în contextul conflictului din Ucraina. Relevanţa strategică a regiunii este atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană şi Flancul estic al NATO. Conflictul din imediata apropiere a frontierei româno-ucrainene a determinat intensificarea prezenţei aliate în regiune. Evidenţiem aici prezenţa şi activarea Forţei de răspuns a NATO, dislocarea fără precedent a unor importante capacităţi militare aliate, precum şi deplasări frecvente ale multor oficiali de rang înalt din exterior. În acelaşi context, Dobrogea a dobândit un rol extrem de important din perspectiva asigurării independenţei energetice a României, precum şi a securităţii energetice europene, în ansamblu, prin intensificarea eforturilor de punere în exploatare a perimetrelor gazifere offshore", a declarat preşedintele comisiei, senatorul PNL Cristian Chirteş, conform unui comunicat al comisiei transmis vineri.

Chirteş a menţionat că SRI Dobrogea a avut de gestionat "o paletă largă de riscuri la adresa unor obiective de interes strategic pentru ţara noastră, o prezenţă diplomatică consistentă, precum şi existenţa unor ameninţări majore de securitate pentru România şi Flancul estic al NATO".

"Toate aceste provocări au fost gestionate adecvat, în mod special prin intensificarea cooperării inter-instituţionale cu structuri din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Am remarcat un mod de lucru preponderent în plan preventiv, dinamic şi adaptaţi la evoluţiile stării de securitate din regiune", a adăugat şeful comisiei, potrivit Agerpres.ro.

Delegaţia a vizitat şi Portul Constanţa, unde a avut o întâlnire cu directorul general, Florin Goidea, precizează comunicatul.

"Rolul Portului Constanţa se evidenţiază ca hub regional în transportul de mărfuri containerizate, produse vrac şi hidrocarburi, obiectiv de interes strategic pentru statul român, a cărui importanţă a crescut semnificativ pe fondul deteriorării stării de securitate din regiune, ceea ce impune acordarea unei atenţii sporite oportunităţilor sale de dezvoltare", a afirmat Cristian Chirteş, potrivit sursei citate.

Membrii comisiei s-au întâlnit şi cu beneficiarii legali de informaţii de securitate din Constanţa: preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Lupu, prefectul judeţului, Silviu Coşa, şi primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

Din delegaţia Comisiei parlamentare pentru controlul SRI au mai făcut parte deputaţii Csoma Botond (UDMR) - secretar, Oana Florea (PSD) şi Teodor Lazăr (USR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.