Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii din Harghita anunță că au obținut 30,6 milioane de lei de la buget pentru Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

facebook.com
lobby bani

Parlamentarii UDMR Korodi Attila şi Tanczos Barna au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că în bugetul naţional a fost inclusă, în urma discuţiilor purtate cu coaliţia PSD-ALDE, suma de 30,6 milioane de lei pentru investiţii şi dotări la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, la care se adaugă şi alte fonduri pentru proiecte importante din zonă, potrivit agerpres.ro.

Cristi Danileț anunță o revoltă FĂRĂ PRECEDENT a magistraților la adresa lui Tudorel Toader: 'Nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări'

Deputatul UDMR Korodi Attila a precizat că pachetul de investiţii şi achiziţii de echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, în valoarea de 30,6 milioane lei, a fost prezentat de Consiliul Judeţean Harghita şi prevede finalizarea construirii şi dotării blocului operator, dar şi achiziţionarea de echipamente medicale pentru diferitele secţii ale spitalului.

"În Spitalul Judeţean au ajuns mulţi specialişti buni, tineri, care au fost parte în activităţi medicale în alte oraşe, de înaltă calitate şi a venit momentul ca şi prin echiparea acestor secţii să putem să ajutăm activitatea lor. Acest buget trebuie folosit de Spitalul Judeţean pentru a întări activitatea proprie, însemnând 30,6 milioane lei", a explicat liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila.

Acesta a mai spus că s-a reuşit majorarea sumelor alocate medicilor de familie şi că, în bugetul de stat, a fost inclusă suma de 500.000 lei pentru înfiinţarea la Miercurea Ciuc unei secţii a Institutului Naţional de Ştiinţe ale Educaţiei, care să se ocupe de educaţia în limba maghiară.

"Legea cadru a fost creată anul trecut şi acum, prin legea bugetului, a fost alocat jumătate de milion de lei pentru a porni biroul, secţia la Miercurea Ciuc. Deci, se poate începe o activitate ştiinţifică foarte importantă, care să întărească pe termen lung educaţia şi în limba maghiară, care are anumite specificităţi care este necesar să fie abordate în acest fel", a arătat Korodi.

Parlamentarul UDMR a făcut referire şi la faptul că se vor aloca sume pentru continuarea modernizării aeroportului din Târgu Mureş şi pentru începerea construirii terminalelor aeroportului din Braşov.

La rândul său, senatorul Tanczos Barna, a spus că, în urma propunerii UDMR, bugetul, aşa cum este prezentat preşedintelui, prevede ca sumele provenite din impozitul pe venit să rămână în proporţie de sută la sută la nivel local. De asemenea, parlamentarul UDMR a spus că bugetul prevede o sumă mult mai mare la capitolul drumuri judeţene, Harghita beneficiind de 17 milioane de lei, o sumă cu 6 milioane de lei mai mare decât anul trecut.

Tanczos Barna a precizat că s-au lansat discuţiile pentru modernizarea liniei 400 de cale ferată, Braşov-Satu Mare, care traversează Depresiunea Ciucului "şi este vitală pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare", dar şi pentru construirea unei noi staţii CFR în Miercurea Ciuc şi pentru realizarea unui drum expres Chichiş-Reghin, "care va lega autostrada Braşov-Târgu Mureş de autostrada Târgu Mureş-Iaşi".

"Pentru Ţinutul Secuiesc acest buget oferă aproape 100 milioane de lei pentru investiţii în infrastructură de sănătate şi de transport, cred că este un motiv suficient de serios pentru a vota acest buget, este şi motiv pentru care la votul final şi la votul pe amendamente UDMR a susţinut bugetul prezentat de Guvernul PSD-ALDE", a spus Tanczos.

Acesta a adăugat că nu poate concepe ca preşedintele să nu semneze legea bugetului, întrucât reluarea procedurii parlamentare va afecta funcţionarea autorităţilor publice şi a ministerelor.

"Eu nu pot să concep să trimită preşedintele înapoi bugetul, pentru că suntem deja în luna februarie, dacă reluăm procedura parlamentară afectăm în cel mai serios mod funcţionarea autorităţilor publice locale şi ministerelor. Depunerea cu întârzierea a bugetului este clar vina Guvernului, dar nu trebuie să mai amânăm o lună-două din cauza unor lupte politice care vizează alegerile din toamnă", a punctat senatorul Tanczos Barna.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a arătat că "normalitatea în acest buget a fost adusă de către UDMR" şi a apreciat propunerile deputaţilor şi senatorilor Uniunii, care au lucrat eficient şi au avut propuneri bune "pentru dezvoltarea judeţului, a Ţinutului Secuiesc".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.