Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii Forța Dreptei propun reducerea accizei la carburant: 'Preţul va ajunge la 5 lei pe litru dacă măsura va fi aplicată'

acciza

Parlamentarii care au demisionat din PNL au prezentat, luni, mai multe proiecte de lege pe care urmează să le depună în Parlament, unul dintre ele referindu-se la reducerea accizei la carburanţi cu 50% pentru şase luni.

Deputatul Ion Ştefan a declarat la Palatul Parlamentului că va iniţia o propunere legislativă care prevede reducerea accizei pentru carburanţi cu 50% şi reducerea TVA până la 5% pentru o perioadă de 6 luni.

"În acest an, Guvernul nu reuşeşte să reducă costurile cu energia electrică şi termică şi, în continuare, un alt preţ care a crescut cu rapiditate este preţul la carburanţi. Experienţa noastră din anii trecuţi ne spune că o intervenţie rapidă în acest domeniu va da rezultate. Noi vrem să venim în faţa Parlamentului cu o propunere legislativă cu caracter temporar pentru fixarea preţului final la carburanţi. Mai concret, ne propunem reducerea cu 50% a accizelor pentru carburanţi. Această reducere de acciză va genera o reducere de preţ pentru carburanţi şi vom putea să alimentăm economia cu un preţ corect", a argumentat Ştefan.

El a menţionat că preţul carburanţilor va ajunge la 5 lei pe litru dacă o astfel de măsură va fi aplicată.

"Dacă nu intervenim astăzi asupra preţurilor carburanţilor, o să avem nişte preţuri exagerate la alimente. Intervenind acum asupra preţului carburanţilor, vom putea stopa această inflaţie galopantă. (...) În această săptămână, împreună cu colegii mei parlamentari din Forţa Dreptei vom înregistra această propunere legislativă ce vine în sprijinul cetăţenilor pentru reducerea costului cu transportul, cu producţia bunurilor de larg consum, cu tot ce se produce în România", a menţionat Ion Ştefan.

Deputatul neafiliat Alexandru Kocsis a anunţat că va depune şi el un proiect de lege, prin care se dă posibilitatea tinerilor care au împlinit 16 ani să înfiinţeze persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi societăţi comerciale.

"Este o idee care aparţine unor studenţi la Ştiinţe Politice, au venit către noi cu această idee. (...) Avem încredere în tineri şi în spiritul antreprenorial şi creativ al tinerilor, credem că este nevoie de tineri şi credem că există astăzi domenii care sunt accesibile tinerilor încă de la vârste mai fragede decât vârsta majoratului, mai ales în domeniul tehnologiei informaţiilor", a afirmat Kocsis.

Un alt proiect de lege - prezentat de senatorul Ion Iordache - reglementează transferul terenurilor neutilizate de la companiile şi regiile la care statul este acţionar majoritar către autorităţile publice locale.

"Avem foarte multe terenuri şi clădiri care în momentul de faţă sunt neutilizate. Nu avem o lege care să reglementeze foarte clar cum se transferă către autorităţile publice locale. Aceste active generează cheltuieli foarte mari pentru companii prin întreţinere, pază, taxe şi impozite pe care le plătesc companiile, care şi aşa au probleme. Pe de altă parte, nu pot fi utilizate de către autorităţile locale, care au mare nevoie de ele şi fac demersuri de ani de zile pentru a ajunge în proprietatea lor şi a putea să le pună în valoare", a motivat Ion Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.