Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii se 'bat cu pumnu-n piept': SRI nu face interceptări de 'capul lui'

facebook.com
umbra sri

Scandalul interceptărilor SRI în dosarele de mare corupţie trece la un alt nivel. Parlamentarii spun că Serviciul Român de Informaţii este controlat în mod regulat. Președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul SRI, Georgian Pop, a declarat, joi, în cadrul emisiunii "Realitatea pe net", că orice control parlamentar asupra activității SRI se bazează pe documente și că, în fiecare lună, comisia verifică numărul înterceptărilor.

Citește și: Noua modă între adolescente: Cum se fotografiază / FOTO

"Aici vă înșelați și e un mit. Cel mai important lucru la activitatea de control parlamentar e că orice control parlamentar se bazează pe documente. În urma mea au rămas sute de acte de control. Toate sunt documente secrete. În orice clipă, ele sunt opozabile justiției. Înseamnă că astăzi, mâine, peste un an, cinci, peste 50 de ani se desecretizează pentru dvs., dar pentru un magistrat, procuror pot fi accesate astăzi sau mâine. Asta înseamnă că dacă apare în instanță un caz în care a fost comis un abuz, eu sunt întrebat la comisie dacă mi-am exercitat controlul ori controlul este pe documente.

Citește și: Alina Petre, nora lui Măgureanu, se dezlănțuie: Voi depune, la DNA, dovezi împotriva guvernanților

În fiecare lună noi facem control privind înterceptările din România. Nu intrăm pe conținut, dar știm că, în ianuarie 2016, de exemplu, a avut atâtea mandate puse în execuție. Nu avem voie să intrăm să vedem cine sunt persoanele care fac obiectul mandatelor de interceptare, dar știu numărul în fiecare lună. Dacă se dovedește, în timp, că față de numărul 'x' pe care l-am primit, a fost 'x plus 1', vor răspunde pe două lucruri: atât pentru avizul în sine, cât și pentru falsul în documente publice", a declarat Georgian Pop, conform Realitatea TV.

Citește și: Prima declarație a lui Victor Ponta la ieșirea de la ÎCCJ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.