Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European, în doliu! Politicieni şi europarlamentari deplâng moartea lui Sassoli: 'Europa a pierdut un lider, democrația a pierdut un campion'

romania-alege.ro
Parlamentul European

În ultimele ore, numeroşi internauţi, printre care mai mulţi politicieni italieni, şi-au exprimat sprijinul pentru David Sassoli pe reţelele de socializare, folosind hashtag-ul #ForzaDavid ("Curaj, David"), la unison cu mesajele de susţinere din partea oficialilor instituţiilor europene şi a eurodeputaţilor, după anunţul decesului preşedintelui Parlamentului European, relatează AFP, conform AGERPRES.

"Ciao David, prieten de-o viaţă", îl omagiază ministrul italian al culturii, Dario Franceschini (Partidul Democrat, PD). Ministrul a scris acest mesaj pe Twitter, însoţit de o fotografie a lui David Sassoli.

De asemenea, mai mulţi europarlamentarii şi-au exprimat emoţia la scurt timp după anunţarea decesului.

''Sunt profund bulversat de vestea cutremurătoare primită în această dimineaţă, privind încetarea din viaţă a domnului David Sassoli, preşedintele Parlamentului European. A fost un politician plin de curaj, un jurnalist apreciat în Italia şi un european convins care a militat cu multă fermitate pentru apărarea drepturilor omului în întreaga lume'', a scris marţi dimineaţa pe Facebook eurodeputatul Eugen Tomac (PPE).

''Este o zi tristă pentru noi toţi, l-am respectat enorm, i-am apreciat diplomaţia şi dăruirea cu care a condus una dintre cele mai importante instituţii ale Uniunii Europene în vremurile acestea cumplite, care aduc zilnic veşti triste şi care par să nu se mai termine. Îmi îndrept gândurile către toţi cei apropiaţi domnului preşedinte Sassoli şi le transmit sincere condoleanţe, este o pierdere grea pentru toată Europa'', adaugă eurodeputatul român.

''Sunt extrem de trist. Munca sa de modernizare a Parlamentului de sus până jos a fost vizionară şi sper că vom putea duce la bun sfârşit sarcinile pe care şi le-a asumat" pentru a reforma instituţia, a reacţionat şi eurodeputata daneză Karen Melchior (Renew, liberali), citată de AFP.

''Am inima frântă. Europa a pierdut un lider, eu am pierdut un prieten, democraţia a pierdut un campion", a declarat eurodeputata malteză Roberta Metsola, care ar urma să-i succeadă.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-au declarat marţi întristaţi de vestea morţii lui David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, transmite EFE.

"Mă întristează profund pierderea teribilă a unui mare european şi un mândru italian", a scris Von der Leyen pe contul ei oficial de Twitter.

Sassoli a fost "un ziarist empatic, un preşedinte eminent al Parlamentului European şi, mai presus de toate, un prieten drag", a adăugat politiciana germană, care a transmis de asemenea că "gândurile sale se îndreaptă către familia" lui Sassoli.

"Odihneşte-te în pace, dragă David", a încheiat, în limba italiană, şefa executivului european.

Într-o postare separată, pe contul său oficial de Twitter, fostul premier belgian Charles Michel a scris că îi va fi dor de "căldura umană, generozitatea, amabilitatea şi zâmbetul" lui Sassoli.

"Sunt trist şi mişcat de anunţul morţii preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli", a scris Michel, care a transmis "sincere condoleanţe" familiei şi prietenilor politicianului italian.

Alegerile pentru succesiunea lui Sassoli, despre care se discuta de ceva vreme, sunt programate în prezent pentru 18 ianuarie.

Preşedintele Parlamentul European David Sassoli a încetat din viaţă marţi, la ora 01:15, la vârsta de 65 de ani. Sassoli a murit la spitalul din oraşul italian Aviano.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.