Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European: 'O delegaţie formată din zece eurodeputaţi efectuează o vizită în Republica Moldova'

O delegaţie la nivel înalt formată din zece eurodeputaţi, condusă de vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri externe Urmas Paet (Renew Europe) şi de preşedinta Subcomisiei pentru securitate şi apărare, Nathalie Loiseau, va efectua o vizită de informare în Republica Moldova în perioada 31 martie - 2 aprilie, informează un comunicat al Parlamentului European.

În timpul vizitei, eurodeputaţii vor observa situaţia de pe teren din Republica Moldova, ţară vecină Ucrainei invadată în prezent de către Rusia. Aceştia vor fi alături de autorităţile moldovene pentru a transmite solidaritatea europeană unanimă cu cetăţenii moldoveni şi vor anunţa, în numele Parlamentului European, iniţiative concrete de sprijinire a democraţiei.

Peste 300.000 de ucraineni s-au refugiat în Republica Moldova, punând o presiune puternică asupra autorităţilor şi resurselor ţării. Republica Moldova a depus recent o cerere oficială de aderare la UE.

Delegaţia Parlamentului se va întâlni, printre alţii, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, cu parlamentari, precum şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, potrivit Agerpres.ro.

Din delegaţie mai fac parte Siegfried Mureşan (PPE, România), Evin Incir (S&D, Suedia), Dragoş Tudorache (Renew Europe, România), Susanna Ceccardi (ID, Italia) şi Anna Fotyga (ECR, Polonia), potrivit sursei citate.

Joi, 24 martie, Parlamentul European a convenit să furnizeze Moldovei 150 de milioane de euro sub formă de ajutor macrofinanciar pentru a acoperi o parte din nevoile sale de finanţare externă. În cursul aceleiaşi sesiuni plenare, eurodeputaţii au aprobat, de asemenea, sprijinul operaţional acordat de Frontex acestei ţări, inclusiv la frontierele sale cu Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.