Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul german va aproba încă 1 miliard de euro pentru combaterea epidemiei de coronavirus

sciencealert.com
coronavirus

Parlamentul german urmează să aprobe suma de 1 miliard de euro drept fonduri suplimentare pentru combaterea epidemiei de coronavirus, a anunţat marţi liderul grupului conservator din Bundestag (camera inferioară a parlamentului), Ralph Brinkhaus, transmite Reuters.

''Vom furniza resurse bugetare suplimentare de până la 1 miliard de euro'', a spus Ralph Brinkhaus, înaintea unei întâlniri cu membrii grupului său parlamentar,conform Agerpres.ro.

Printre altele, fondurile respective sunt destinate să susţină cercetarea.

Citește și: Ce face Klaus Iohannis în plină criză de coronavirus COVID-19

''Ministrul sănătăţii şi autorităţile medicale vor obţine toate resursele de care au nevoie pentru a combate criza provocată de coronavirus'', a menţionat politicianul conservator german.

Germania este una dintre ţările europene cel mai grav afectate de coronavirus, cu peste 1.100 de cazuri confirmate şi două decese până în prezent.

Ministrul sănătăţii german Jens Spahn le-a cerut conaţionalilor să călătorească mai puţin şi să evite adunările de cel puţin 1.000 de persoane, în efortul de a reduce propagarea coronavirusului în Germania.

Citește și: Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

Pe de altă parte, cancelarul german Angela Merkel a spus că Germania nu are nevoie acum de un plan de stimulare economică pentru a contracara impactul coronavirusului, ci mai degrabă de injecţii de lichidităţi.

''Pentru limitarea răspândirii virusului trebuie să se anuleze tot ceea ce nu este esenţial'', a spus Merkel într-o întâlnire cu parlamentarii din partidul său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

''Jocurile din spatele uşilor închise nu sunt cel mai rău lucru care se poate întâmpla în această ţară'', a adăugat şefa executivului de la Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.