Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Ungariei a adoptat o nouă lege restricţionară

Viktor Orban

Parlamentul ungar a adoptat marţi o lege care va restricţiona accesul public la informaţiile cu privire la unităţile Băncii Naţionale a Ungariei, ignorând un avertisment al autorităţii naţionale pentru protecţia datelor conform căruia se încalcă prevederile constituţionale, informează Reuters.

De la venirea la putere în 2010, partidul Fidesz, al premierului Viktor Orban, a promovat mai multe amendamente la Constituţia ungară şi a preluat controlul asupra media de stat şi instituţiilor publice, măsuri despre care criticii au afirmat că au erodat echilibrele şi controlul democratice din Ungaria. În iulie 2012, Comisia Europeană a anunţat închiderea oficială a procedurii de infringement (încălcarea dreptului comunitar) lansate contra Ungariei, în data de 17 ianuarie acelaşi an, cu privire la independenţa băncii centrale ungare.

Decizia CE a fost posibilă graţie adoptării de către parlamentul ungar a amendamentelor legale la statutul băncii centrale în data de 6 iulie 2012, în acord cu angajamentele făcute de premierul ungar Viktor Orban într-o întâlnire avută cu preşedintele de atunci al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.