Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parler, rețeaua de socializare alternativă la Facebook și Twitter a conservatorilor americani, dă în judecată Amazon

Parler

Parler, platforma de socializare alternativă pentru Facebook sau Twitter, a dat în judecată Amazon, luni, ca răspuns la interdicție, invocând încălcarea antitrust, încălcarea contractului și interferența cu relațiile de afaceri ale companiei cu utilizatorii, informează CNN.

Plângerea solicită unei instanțe federale un ordin de restricționare temporară împotriva Amazon și numește decizia Amazon drept „lovitură de moarte” pentru Parler.

„Fără AWS, Parler este terminat, deoarece nu are nicio modalitate de a ajunge online”, se spune în plângere. „Și o întârziere chiar și într-o zi ar putea, de asemenea, duce la moartea Parler în timp ce președintele Trump și alții trec pe alte platforme.”

Citește și: Vasile Dîncu explică de ce l-ar vrea pe Robert Negoiță din nou în PSD: 'Este un proiect al nostru'

Reprezentanții Parler spun că Amazon a căutat în mod ilegal să restricționeze concurența prin eliminarea unui jucător de pe piață.

De asemenea, se arată că Amazon și-a încălcat contractul cu Parler prin faptul că nu a furnizat o notificare de reziliere cu 30 de zile  înainte și că acțiunile sale interferează cu relațiile cu utilizatorii actuali și viitori.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Într-o scrisoare obținută de CNN Business, Amazon a declarat că în ultimele săptămâni a raportat 98 de cazuri către Parler de „postări care încurajează și incită în mod clar violența”. Scrisoarea include capturi de ecran cu mai multe exemple.

„Am văzut o creștere constantă a acestui conținut violent de pe site-ul dvs. web, care încalcă toate condițiile noastre”, a scris AWS. „Este clar că Parler nu are un proces eficient pentru a respecta termenii și condițiile AWS.”

Citește și: Cazul Robert Roșu 2: un alt avocat este trimis de DNA în judecată

Amazon nu a oferit un punct de vedere în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.