DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Parohia Dimieni din județul Ilfov a primit un veșmânt care a acoperit moaștele Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava

basilica.ro
Parohia Dimieni

Parohia Dimieni din județul Ilfov a primit joi un veșmânt care a acoperit moaștele Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava. Starețul mănăstirii sucevene care adăpostește moaștele sfântului a spus că este primul dar de acest fel făcut altei biserici. Protoiereul de Ilfov Nord a adăugat că este vorba despre o biserică dintr-un sat cândva ras de pe fața pământului de sistematizările comuniste.

După Revoluție, sătenii s-au întors în vatra satului, care acum numără câteva zeci de case. În 2017, biserica din sat a fost resfințită și a primit și hramul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, scrie Basilica.ro.

Veșmântul sfântului a fost adus la Parohia Dimieni de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților condusă de Părintele Arhimandrit Serafim Grigoraș, Starețul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Ne aflăm astăzi în fața unui moment istoric, pentru că, de când moaștele Sfântului Ioan cel Nou sălășluiesc în Cetatea Sucevei, nu s-a oferit la nicio biserică ce-i poartă hramul vreun veșmânt de-al lui”, a spus Părintele Stareț Serafim Grigoraș.

Părintele Protopop Cristian Burcea, prezent la eveniment, a făcut o paralelă între destinul satului Dimieni și viața sfântului. „Aș asemui cumva viața satului acestuia cu mucenicia pe care a îndurat-o Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, a spus el.

Știți că a suferit mult, a fost târât pe străzi, umilit foarte tare de păgâni. Așa cum satul acesta, care numără doar câteva zeci de case, a fost ras de pe fața pământului înainte de Revoluția din 1989. Aici era un câmp la Revoluție”, a adăugat părintele protopop.

A fost strămutat și cimitirul. Strămoșii credincioșilor din Dimieni au fost cu toții mutați în parohia vecină, din Otopeni. A fost o durere mare pentru acești credincioși! Și iată că a rânduit Bunul Dumnezeu ca, după Revoluție, să renască din propria cenușă.”

A fost sfințită racla pentru veșmânt, iar credincioșii au primit în dar iconițe și broșuri cu viața sfântului.

Celălalt hram al bisericii din Dimieni este Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, iar parohia este păstorită de Părintele Paroh Vasile Bolea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.