Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parohul Bisericii Lușca a reluat iniţiativa de a oferi cărți cadou elevilor din Năsăud: 'Fură o carte! Te ajută popa'

Gaudeamus
carte librarie online

Parohul Bisericii Lușca a reluat iniţiativa de a oferi cadou elevilor din Năsăud volumele pe care şi le doresc, dar nu au banii necesari să le achiziţioneze. Pr. Crin-Triandafil Theodorescu a lansat apelul pe contul de Facebook cu o introducere haioasă: „Fură o carte! Te ajută popa!”.

„Furați, dragii mei, o carte de la popa! Scrieți-mi în privat ce carte vă doriți, eu o cumpăr, o împachetez în hârtie de ziar și o leg cu sfoară, și v-o las undeva, unde vreți. Pe o bancă în parcul orașului, în spatele unei statui din curtea muzeului, oriunde doriți! Și orice veți alege, va fi o carte specială. Va fi o carte cu poveste”, notează clericul, potrivit basilica.ro.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Părintele Crin-Triandafil spune că volumul va fi însoţit şi de ceva dulce.

„Și mai pun, pe lângă cartea aia, și-o ciocolată, copiii mei! Că o carte citită ronțăind o ciocolată poate salva o zi ploioasă și cenușie… Câtă vreme mai vrea cineva o carte, sfârșitul nu-i aici. Să amânăm sfârșitul, deci”.

Proiectul a fost iniţiat, împreună cu mai mulţi sponsori, cu ceva vreme în urmă, însă pandemia l-a obligat să îl întrerupă. Ideea i-a venit când a aflat din presă cazul unei tinere din Bistriţa care a furat o carte. „De ce să furi, când o poți primi cadou?”

„Luni de zile am mers așa, nebunește, fericit, părăsind cărți învelite în ziar prin curtea muzeului sau pe rafturi de magazin, apoi a venit nenorocirea asta de-i zice pandemie și mi s-a golit orașul de tineri”.

Părintele Crin-Triandafil Theodorescu este parohul Bisericii Lușca (Năsăud). A urmat şcolile Federaţiei Române de Speologie şi a devenit membru al Asociaţiei „Salvaspeo”. În anul 2004 a devenit custodele peşterii Izvorul Tăuşoarelor, din Bistriţa-Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.