Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parteneriate care salvează vieți sau cum să fii un catalizator pentru schimbare și progres în comunitatea din care faci parte

parteneriat

9 ore. Atât a stat pe masa de operație Ana, fiica Roxanei Ciuhulescu. Vorbim de o intervenție chirurgicală pe coloană care i-a redat nu doar bucuria de a face din nou balet ori demnitatea de a merge pe stradă fără a se simți fixată cu privirea de cei din jur, vorbim de o intervenție care i-a salvat viața.

,,Au trecut 6 luni și deja merge la înot, face gimnastică. Urmează zilnic exerciții pentru spate și e foarte conștiincioasă. Este fericită, încrezătoare și demnă. Parcă nici nu a trecut printr-o operație de scolioză severă. În plus, a depășit acel stadiu în care îți ascundea spatele cu haine largi ori cu părul mult prea lung. Sunt foarte mândra de ea! A ales să încurajeze și alți copii care urmează să treacă prin operații similare, le povestește experiența ei și le insuflă încredere,” ne-a mărturisit Roxana Ciuhulescu.

content-image

Este și cazul unei fetițe de 11 ani din Podenii Noi diagnosticată cu scolioză toraco-lombară severă. În lipsa unei operații de urgență, coastele riscau să-i perforeze plămânii. Astăzi, Eva face recuperare post-operatorie și așteaptă cu nerăbdare să se reîntoarcă la școală.

Mulți ar spune că Ana și Eva sunt doi copii norocoși, salvați de doctori dedicați și tehnologii medicale avansate. Orice inovație are însă un preț. Fiecare intervenție chirurgicală s-a ridicat la peste 20.000 de euro, costuri ce depășeau cu mult posibilitățile financiare ale părinților.

,,În 11 ani de activitate, sute de părinți ne-au cerut ajutorul. Sunt oameni disperați aflați în situații critice, nu mai au altă speranță decât sprijinul comunității. Mulți și-au ipotecat casele, au făcut credite la bănci ori împrumuturi pe la rude în încercarea de a-și salva copiii. Când ajung la noi sunt la capătul puterilor și emoțional și financiar. Doar în ultimele 4 luni am demarat 26 de campanii online de strângere de fonduri. Peste 4.100 de persoane au donat, în acest timp, măcar o dată pe platforma online salveazaoinima.ro. Sunt însă și companii care își asumă responsabilitatea socială și decid să contribuie la îmbunătățirea vieții celor din jurul lor. Un exemplu în acest sens îl reprezintă parteneriatul încheiat între Asociația Salvează o Inimă și Allianz-Țiriac, o alianță care deja salvează vieți. Anul acesta, compania de asigurări s-a alăturat cauzei noastre cu impresionanta suma de 900.000 lei venind în sprijinul a peste 30 de copii cu afecțiuni grave. Și anul trecut partenerii noștri au contribuit la salvarea a 9 copii cu afecțiuni cardiace grave și scolioză donând 223.000 lei pentru intervențiile chirurgicale necesare. Printre copii salvați s-au numărat și cele două fetițe, Ana și Eva,” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

"Într-o lume ideală nu ar exista copii bolnavi sau în suferință. În realitate, lucrurile nu sunt ideale. Însă eforturile și implicarea pe care Asociația Salvează o Inimă le depun în demersurile lor de a salva vieți, nu pot fi trecute cu vederea și demonstrează încă o dată puterea solidarității umane. Suntem alături de ei întrucât credem cu tărie că este și datoria noastră să ne implicăm și să susținem activ comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, prin proiecte care pot transforma destine", declară Daniela Baraitaru, coordonator CSR Allianz-Țiriac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.