Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Participare slabă la primele alegeri municipale libere din Tunisia

Tunisia

Primele alegeri municipale libere din Tunisia au fost marcate duminică de o prezenţă la vot scăzută, tunisienii afirmând că sunt demoralizaţi de dificultăţile economice şi politice, în cursul unui vot considerat esenţial pentru ca democraţia să prindă rădăcini în singura ţară care a supravieţui Primăverii arabe, comentează AFP.

Rata participării la acest scrutin într-un singur tur, care s-a desfăşurat fără incidente majore, a atins numai 33,7% la nivel naţional şi 26% la Tunis, potrivit instanţei responsabile cu alegerile (Isie).

"Rata ridicată a absenteismului demonstrează că partidele sunt slabe", a declarat analistul politic Youssef Charif. "În ultimii ani, s-au angajat în combinaţii între politicieni fără programe de anvergură, iar asta nu îi interesează pe cetăţeni", a subliniat el.

Un institut de sondaje a dat partidul islamist Ennahdha conducând pe primul loc cu 25% din voturi, în faţa partidului prezidenţial Nidaa Tounes (22%) şi cu mult înaintea celorlalte formaţiuni, dar Isie nu a confirmat estimările în jurul orelor 21.00 GMT.

Un responsabil din cadrul Nidaa Tounes a recunoscut că partidul său se află pe locul al doilea, iar potrivit unui deputat al Ennahdha, primele tendinţe confirmă că partidul său se află în frunte, în special pentru primăria Tunisului.

În capitală, candidata Ennahdha, Souad Abderrahim, o farmacistă în vârstă de 53 de ani, fostă deputată în Adunarea Constituantă şi imagine a partidului, ar putea deveni prima femeie primar al Tunisului, potrivit sondajelor.

Rezultatele oficiale ale acestor prime alegeri locale după revoluţia din 2011 sunt aşteptate în zilele care urmează, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.