Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partida Romilor a depus plângere penală împotriva fanilor FCSB, după mesajele rasiste de la meciul cu Rapid

galeria fcsb

Conducerea Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) a depus, joi, plângere penală la Parchet, împotriva suporterilor din Peluza Nord a FCSB, care la derby-ul cu echipa Rapid au afișat mesaje profund rasiste („Mori, țigane!”, „Neintegrați în societate, rămâneți o minoritate”, „Moarte țiganilor!”), prin care au jignit minoritatea romă din România. Plângerea penală este pentru instigare publică și incitare la violență, ură și discriminare.

„Astfel de mesaje extrem de rasiste la adresa minorității rome din România trebuie să fie urgent sancționate de către autoritățile statului, deoarece intră sub incidența Codului Penal și a Legii antițigănismului. Astfel de manifestări reprezintă un pericol social grav, deoarece instigă populația la violență, ură și discriminare. Impactul mesajelor instigatoare la ură rasială au atins cota maximă a extremismului. Cerem autorităților să-i identifice urgent pe cei vinovați și să-i tragă la raspundere”, a declarat Ionuț Păun, președintele Organizației de Tineret a APRPE.

Reprezentanții APRPE anunță că au depus o plângere și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, la Federația Română de Fotbal și la Liga Profesionistă de Fotbal.

„Acest incident rasist a avut loc în ziua în care Asociația Partida Romilor Pro-Europa a organizat la București Congresul reprezentanților comunităților de romi din România, cea mai mare adunare a romilor care a avut loc vreodată, la care au participat peste 4.200 de romi. De aceea, considerăm că momentul nu a fost ales întâmplător. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă romii ar lua în serios aceste jigniri ale suporterilor FCSB. Imaginați-vă cum ar putea escalada această situație. Perpetuarea acestor jigniri pe stadioane nu face altceva decât să sporească ura populației majoritare față de romi. Sper ca autoritățile să ia măsuri urgent”, a adăugat Ionuț Păun.

Amintim că și clubul de fotbal FC Rapid a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că a depus plângere penală pentru mesajele rasiste cu trimitere directă la violenţă ale galeriei formaţiei FCSB la meciul de duminică seara. DETALII AICI!

 

Pentru detalii, puteți contacta Biroul de Presă al APRPE la telefon 0771 100 758.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.