Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Civic Maghiar se declară neutru în primul tur al alegerilor prezidenţiale

ziua maghiarilor

Liderul Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, a declarat joi, la Sfântu Gheorghe, că formaţiunea pe care o reprezintă va avea o poziţie neutră în primul tur al alegerilor prezidenţiale, considerând că acesta nu are miză pentru comunitatea maghiară.

El a menţionat că PCM îşi va reevalua poziţia pentru turul al doilea în funcţie de candidaţii care vor intra în finală, neexcluzând posibilitatea ca maghiarii să voteze candidatul dreptei.

"Nu e meciul nostru, primul tur nu are nicio miză din punctul nostru de vedere (...) Ştim foarte bine că în România deocamdată nu putem vorbi de o democraţie în care un candidat maghiar ar putea fi acceptat ca preşedinte al ţării, iar în acest context nu participăm la alegeri în primul tur şi nu susţinem niciun candidat. În turul al doilea - vedem că lupta e tot mai strânsă de când cu scandalul de corupţie din PSD, iar Iohannis câştigă teren - s-ar putea să decidă câştigătorul câteva mii de voturi şi atunci s-ar putea ca părerea PCM să conteze. Noi, ca partid civic de dreapta, nu am putut colabora niciodată cu partidele de stânga şi se ştie că la precedentele alegeri maghiarii au votat mai mult cu dreapta politică. O poziţie finală pentru turul al doilea deocamdată nu am adoptat", a afirmat Biro Zsolt, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, în principiu, ar fi preferabil ca un transilvănean să ajungă preşedintele României, însă, potrivit acestuia, declaraţiile candidatului ACL, Klaus Iohannis, nu l-au convins până acum că ar fi un "ardelean adevărat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.