Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul conservator GERB din Bulgaria şi-a redobândit avansul în faţa socialiştilor

Bulgaria-flag-600x409

Partidul conservator GERB, aflat la guvernare în Bulgaria, a reuşit să-şi redobândească parţial sprijinul alegătorilor înaintea alegerilor europarlamentare de duminică, după ce încrederea publicului în politicienii săi a fost afectată de scandalul achiziţiei de apartamente de lux sub preţul pieţei de către mai mulţi responsabili ai săi, relevă un sondaj citat miercuri de BTA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat radioul numărul 1 în România

Sondajul realizat de institutul TREND şi publicat în cotidianul 24 Ceasa arată că pentru GERB ar vota 31,5% dintre alegători, iar pentru principalul său rival, Partidul Socialist Bulgar, 30,4%. Un sondaj publicat la începutul lui mai arăta un uşor avans în favoarea socialiştilor.

Un alt partid bulgar va mai trimite sigur deputaţi în Parlamentul European, Mişcarea pentru drepturi şi libertăţi a etnicilor turci, creditată cu 12,8% din voturi.

Citește și: SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

La limită se situează naţionaliştii din VMRO, cu 5,8%, potrivit sondajului realizat între 11 şi 17 mai. Acesta mai indică o uşoară îmbunătăţire a rezultatelor pentru formaţiunea populistă Volia, pentru care ar vota 4,8% dintre alegători.

Sondajul a mai arătat că 16% dintre alegătorii bulgari nu au decis încă pentru cine să voteze, 35% dintre aceştia erau hotărâţi încă dinainte de începutul campaniei, iar 9% s-au decis în timpul campaniei.

Citește și: S-a decis! Aceste produse vor fi interzise

Conform aceluiaşi sondaj, 30% dintre respondenţi au afirmat că intenţionează să voteze pentru candidatul preferat, iar 39% sunt hotărâţi să nu se exprime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.