Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de guvernământ de la Chișinău dorește ca deputații să rămână fără imunitate parlamentară benevol

Parlamentul Republicii Moldova
Parlament Moldova

Deputații de la Chișinău ar putea rămâne fără imunitate parlamentară în cazul unor dosare penale pornite pe numele lor nu doar cu acordul Parlamentului, dar și în cazul în care aceștia acceptă benevol reţinerea, arestarea și percheziţionarea acestuia. Un proiect de modificare a Constituției a fost semnat de un grup de deputați PAS și expediat în adresa Înaltei Curți,c onform deschide.md.

Potrivit prevederilor Legii Supreme, la moment, deputatul nu poate fi reţinut, arestat, percheziţionat, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviinţarea Parlamentului, după ascultarea sa. Anterior, PAS propunea ca încuviințarea Parlamentului pentru reținerea, arestarea, percheziționarea sau trimiterea în judecată nu va fi necesară în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare de bani.

Astăzi, parlamentarii au propus o nouă posibilitate de lipsire a imunității. Astfel, „reținerea, arestarea, percheziționarea sau trimiterea în judecată poate avea loc fără încuviințarea Parlamentului, în cazul exprimării în scris a acordului deputatului privind efectuarea acțiunilor procesuale penale”.

De menționat că pentru modificarea Constituției sunt necesare voturile a 2/3 de deputați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.