Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Justiției și Dezvoltării propune legiferarea combaterii terorismului, odată cu încetarea stării de urgenţă din Turcia

The Financial Express
Turcia steag

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a depus luni în parlament un proiect de lege privind combaterea terorismului, în contextul încetării stării de urgenţă, informează DPA, preia Agerpres.

Bulent Turan, viceliderul AKP, a precizat că actul normativ cu 28 de articole se bazează pe legislaţia internaţională şi europeană, iar proiectul a fost transmis partidelor de opoziţie înainte de a fi înregistrat la parlament.

Vezi și: Comisia Europeană îndeamnă la găsirea de soluții 'durabile' în ceea ce privește problema debarcării refugiaților

Starea de urgenţă - instituită în Turcia după puciul eşuat din iulie 2016 şi prelungită de şapte ori cu câte trei luni - ia sfârşit joi la ora locală 01.00, aşa cum a promis Erdogan în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din iunie anul acesta.

În timpul stării de urgenţă, reprimarea loviturii de stat a dus la arestarea a 70.000 de presupuşi participanţi şi simpatizanţi şi la excluderea din administraţie şi armată a 110.000 de oameni, potrivit presei de stat.

"Să sperăm că nu vom mai fi împinşi niciodată într-un sistem constituţional cum este starea de urgenţă", a declarat Turan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.