Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Libertăţii, la conducere în Austria, a aderat la alianţa eurosceptică lansată de vicepremierul italian Matteo Salvini

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Formaţiunea naţionalistă austriacă Partidul Libertăţii (FPOe), care guvernează alături de conservatorii din Partidul Popular Austriac (OeVP), a anunţat marţi adeziunea sa la alianţa partidelor eurosceptice lansată luni de liderul Ligii din Italia, vicepremierul Matteo Salvini, informează agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

''Eurodeputaţii din FPOe se vor alătura, cu plăcere, desigur, alianţei reformiste prezentate de Matteo Salvini la Milano'', a anunţat pe Twitter Harald Vilimsky, care este cap de listă al FPOe la alegerile pentru Parlamentul European, el postând şi un document prin care este oficializată ''intenţia'' partidului său de a se alătura ''proiectului patriotic comun''.

Citește și: Sondajul care răstoarnă scena politică: Traian Băsescu a dat lovitura! PMP a surclasat PSD, PNL și USR-PLUS în acest oraș

Liderul partidului Alternativa pentru Germania (AfD), Joerg Meuthen, a anunţat luni, la Milano, că această formaţiune va forma un nou grup în Parlamentul European împreună cu Liga, condusă de vicepremierul italian Matteo Salvini, şi cu alte formaţiuni de extremă dreapta, precum Partidul Finlandezii şi Partidul Danez al Poporului. Noul grup parlamentar se va numi Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor (EAPN) - a precizat Joerg Meuthen, într-o conferinţă de presă alături de Matteo Salvini.

Citește și: Olguța Vasilescu iese la rampă! ‘Guvernul României adoptă mâine’

''Această alianţă va fi constituită după alegeri'' pentru a uni în Parlamentul European ''forţele conservatoare şi patriotice'' care acum sunt dispersate în mai multe grupuri politice şi care doresc, printre altele, o Europă ''cu mai puţină migraţie'' şi mai multă luptă ''împotriva terorismului şi islamizării'', se arată în textul publicat de Joerg Meuthen.

Citește și: Lovitură pentru PSD și Liviu Dragnea! Augustin Lazăr nu dă curs solicitării social-democraților

La conferinţa de la Milano nu au participat formaţiunea franceză Adunarea Naţională, condusă de Marine Le Pen, şi nici Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare în Polonia, sau partidul ungar Fidesz, al premierului Viktor Orban, acesta din urmă făcând parte din Partidul Popular European (PPE), dar din care este în prezent suspendat în urma unei decizii de comun acord a lui Orban şi a PPE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.