Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Republican cere digitalizarea ședințelor de judecată pentru a debloca instanțele din România

PRR
Partidul Republican din Romania PRR sigla

Republicanii cer deblocarea instanțelor din România prin digitalizarea ședințelor de judecată. Prin vocea lui Alexandru Coita, președintele Partidului Republican din România (PRR) și a secretarului general, deputatul Marian Cucșa,  propun crearea cadrului legal care să permită audierile prin sistem de videoconferință. În acest sens azi a fost depus un proiect legislativ prin care se reglementează acest lucru:

Vezi și: Schimbarea la față a unui bătrân în rele, Klaus Iohannis

”Partidul Republican, măsură așteptată de toți avocații: Proiect legislativ pentru deblocarea instanțelor prin digitalizarea ședințelor de judecată

Alex Coita, președinte al Partidului Republican și Marian Cucșa, deputat și secretar general al formațiunii, au anunțat astăzi depunerea unui proiect legislativ așteptat de toți avocații, proiect ce are ca scop deblocarea instanțelor în cauze civile, a căror bună funcționare a fost grav afectată de restricțiile impuse în răspuns la pandemia COVID-19.

Astfel, liderii Partidului Republican propun crearea cadrului legal care să permită audierile prin sistem de videoconferință, eliminându-se astfel obligativitatea prezenței fizice.

Proiectul legislativ depus de Partidul Republican este crucial pentru atâtea procese ce nu se pot amâna la nesfârșit, în contextul măsurilor impuse în răspuns la pandemia COVID-19, cu atât mai mult cu cât situația sub aspectul crizei medicale se înrăutățește. Parlamentul nu poate asista nepăsător și inconștient cum instanțele rămân paralizate.

În vederea digitalizării și a eficientizării activității instanțelor, prevederile proiectului de lege vor rămâne în vigoare și după încetarea stării de alertă.

Republicanii răspund astfel prompt apelului avocaților și trecem la acțiune concretă!”, anunță republicanii pe pagina lor de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.