Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Păsări şi muzică în Parcul Etnografic Naţional 'Romulus Vuia' din Cluj-Napoca, la Noaptea Privighetorilor

hotnews.ro
pasare cantatoare

Copiii, dar şi adulţii vor putea să se bucure de păsări şi de muzică sâmbătă, 4 iunie, în aer liber, în Parcul Etnografic Naţional "Romulus Vuia" din Cluj-Napoca, unde va fi organizată o nouă ediţie a evenimentului "Noaptea Privighetorilor".

"Societatea Ornitologică Română (SOR) vă dă întâlnire pe data de 4 iunie, la cea de-a 9-a ediţie consecutivă a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Clasicul duet dintre muzicieni şi păsări va avea loc în Parcul Etnografic Naţional "Romulus Vuia" din Cluj-Napoca, în secţia în aer liber, Tăietura Turcului. Evenimentul este realizat cu sprijinul Lidl România. Noaptea Privighetorilor 2022 va debuta, de la ora 17:00, cu tururi ornitologice, ateliere pentru copii şi o expoziţie tematică cu desenele unor specii de păsări realizate de artistul Zsoldos Marton. De la ora 19:00 ne vom delecta auzul cu un recital instrumental alături de artiştii Bogdan Bohuş (pian), Teodora Buia (vioară), Fodor Lilla (violă), Diana Stir (violoncel) şi Sonia Vulturar (vioară)", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de organizatori, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, conform obiceiului pe care SOR doreşte să îl transforme în tradiţie, participanţii sunt încurajaţi să vină pregătiţi şi pentru un picnic, să îşi aducă la ei gustările preferate şi să aştepte relaxaţi concertul în natură.

"Anul acesta Noaptea Privighetorilor va avea loc doar la Cluj-Napoca. Ne dorim ca în 2023 să găsim resursele necesare pentru a putea organiza evenimentul din nou şi la Bucureşti. Pentru asta însă, avem nevoie de sprijinul tuturor oamenilor iubitori de natură şi înaripate. Până atunci, vă dăm întâlnire la Cluj să ne bucurăm împreună de întoarcerea în natură prin muzică, interpretată de păsările oraşului şi de tinerii lui muzicieni. Ne vom plimba pe aleile Parcului Etnografic, gazda noastră ideală, povestind despre natură, păsări şi oameni, despre legăturile puternice dintre noi şi elementele naturale, evidenţiate simţitor de izolarea impusă, mai ales de prima parte a pandemiei. Vom vorbi şi anul acesta despre păsări şi importanţa lor pentru noi, cu un accent mai mare pus pe natura urbană. Mai ales că vom avea la vânzare "Atlasul Păsărilor Clujului" proaspăt ieşit din tipografie, cu cel de-al doilea tiraj al primei ediţii revizuite", a spus, conform comunicatului, coordonatorul proiectului Noaptea Privighetorilor, Teodora Domşa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.