Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pași importanți pentru un Euro digital. Banca Centrală Europeană începe prototipul experimental al front-end-ului digital euro

gfmag.com
euro digital

Până la cinci bănci sau alți furnizori de servicii de plată vor fi selectați pentru a participa fără compensație la dezvoltarea front-end-ului digital euro, conform cointelegraph.com.

Progresele vor continua în ceea ce privește dezvoltarea monedei euro digitale, deoarece Banca Centrală Europeană (BCE) și Eurosistemul au început să caute companii pentru a participa la un exercițiu de prototipare a serviciilor de plăți pentru clienți. Furnizorii de servicii de plată, băncile și alte companii relevante au fost invitate să-și exprime interesul față de proiect într-un anunț publicat joi.

Eurosistemul, care cuprinde BCE și băncile centrale naționale ale țărilor care utilizează moneda euro, a declarat că va selecta până la cinci furnizori front-end pe baza capacităților lor și a cazurilor de utilizare pe care le prezintă. Deși participanților nu li se cere să aibă experiență anterioară cu serviciul pe care îl vor prototipa, experiența va fi luată în considerare în procesul de selecție.

Se va aștepta ca furnizorii de prototipuri să dezvolte aplicații front-end în conformitate cu specificațiile backend-ului și interfeței existente ale sistemului. Aceștia vor fi liberi să ofere feedback cu privire la sistemul existent, inclusiv modul în care acesta poate îndeplini cerințele lor tehnice și vor fi bineveniți să propună servicii suplimentare cu valoare adăugată. Participanții nu vor fi plătiți pentru eforturile lor, dar pot fi incluși în etapele ulterioare ale dezvoltării euro digitale.

Termenul limită de aplicare pentru proiect este 20 mai 2022. Proiectul va începe în august și este de așteptat să se încheie în primul trimestru al anului viitor. Faza de investigare a experimentării euro digitale se va încheia în octombrie 2023. La acel moment, se preconizează că va fi luată o decizie a Consiliului guvernatorilor Eurosistemului cu privire la dezvoltarea unei lumi reale.digital euro banca centrală monedă digitală (CBDC) .

Acesta este ultimul dintr -o serie lungă de pași către un euro digital, care uneori s-a dovedit a fi controversat . La începutul acestei luni, Comisia Europeană a primit feedback de la mai mult de 11.000 de persoane cu privire la inițiativa sa digitală euro, membrii publicului exprimându-și îngrijorarea cu privire la supraveghere și depășirea guvernului. Cu toate acestea, Fabio Panetta, membru al consiliului executiv al BCE, și-a exprimat recent opinia că emiterea unui euro digital „este probabil să devină o necesitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.