Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Păstrează-ți tenul tânăr: cum să încetinim îmbătrânirea

Îmbătrânirea organelor corpului nostru este inevitabilă, iar pielea nu face excepție. Fiind cel mai mare organ al corpului, modificările sale legate de vârstă sunt vizibile cu ochiul liber.

Îmbătrânirea pielii este cauzată atât de factori interni, cât și externi. Îmbătrânirea internă este un proces fiziologic inevitabil asociat cu o încetinire a metabolismului, care are ca rezultat subțierea, pierderea elasticității și vulnerabilitatea epidermei. Îmbătrânirea externă cauzată de un mediu poluat, dieta și odihna necorespunzătoare, obiceiurile proaste, expunerea la radiații ultraviolete, duce la riduri profunde și pete de vârstă.

PRIMELE SEMNE DE ÎMBĂTRÂNIRE

Modul în care fața ta va începe să îmbătrânească poate fi ghicit de tipul tău de piele.

Pielea uscată este inițial mai fragilă și mai subțire, prin urmare, atunci când se confruntă cu factori externi de influență, este predispusă la apariția ridurilor fine încă de la 30-35 de ani. Pielea uscată se caracterizează prin riduri de deshidratare - puțin adânci, mai degrabă ca o pânză de păianjen decât o cută.

Pielea grasă produce suficient sebum pentru a menține starea normală a nivelului hidrolipidic, dar, fiind densă și grea, se caracterizează printr-un tip gravitațional de îmbătrânire - ptoză. Se exprimă în prolapsul țesuturilor sub influența gravitației. Pielea se lasă, obrajii, colțurile ochilor și buzele „plutesc” în jos.

REGULI DE BAZĂ

Este necesar să includeți produse anti-aging în îngrijirea zilnică în funcție de nevoile pielii și nu la începutul unei anumite vârste. Nu există un interval de timp clar pentru debutul îmbătrânirii, totul este foarte individual. O altă regulă importantă: îngrijirea anti-aging trebuie aleasă în funcție de tipul de epidermă. Dacă aveți pielea grasă, nu ar trebui să includeți produse nutritive anti-îmbătrânire, cremele hidratante vor fi suficiente. Pielea normală tinde să se usuce odată cu înaintarea în vârstă, prin urmare, în funcție de sezon, puteți schimba îngrijirea: hidratantă - în sezonul cald, mai hrănitoare - la rece. În cazul pielii mixte, puteți utiliza mai multe produse în același timp, în funcție de zone: cele mai ușoare - pe zone ale feței predispuse la conținut uleios, mai dense - pe zone predispuse la uscare.

CURĂȚAREA

Pentru curățare, alegeți texturi delicate - spume (fără particule exfoliante și componente agresive).

Pentru a demachia tenul, alege produse speciale: apă micelară sau ulei hidrofil, care pot fi achiziționate în magazinul online Makeup.ro.

PEELING

Chiar dacă nu ați avut niciodată probleme cu pielea, după 35 de ani este posibil să găsiți pori măriți pe față. Se formează datorită pierderii elasticității: pielea cade sub influența gravitației, întinzând porii.

Pentru a menține elasticitatea la primele semne ale îmbătrânirii, puteți utiliza produse cu acizi AHA (lactice, glicolice, migdale, fructe etc.). Acest peeling oferă un efect exfoliant și activează, de asemenea, sinteza de colagen și elastină în derm.

TONIFICARE

Tonifierea este un pas obligatoriu în îngrijire. Tonerul nu doar că finalizează faza de curățare, ci restabilește echilibrul pH-ului pielii prin neutralizarea mediului alcalin al produselor de curățare cu aciditatea sa. Optează pentru tonere hidratante sau anti-îmbătrânire fără alcool.

HIDRATAREA ȘI NUTRIȚIA

Îngrijirea de bază pentru îmbătrânirea pielii se face cel mai bine în două etape. Primul pas este aplicarea serului: acesta va servi drept conductă pentru cremă și va hidrata în plus pielea. Următorul pas este aplicarea cremei în funcție de tipul de piele.

Pentru tenul gras, sunt potrivite produsele pentru menținerea elasticității cu ingrediente hidratante (acid hialuronic, extract de aloe, glicerină) și cele mai ușoare texturi.

Pentru pielea uscată, sunt prezentate cremele saturate cu peptide, ceramide, uleiuri.

Îngrijirea normală a pielii mature poate varia în funcție de climă și anotimp. În sezonul cald, pielea va avea suficiente produse pe bază de acid hialuronic pentru o hidratare sporită. Toamna și iarna, în special în timpul sezonului de încălzire, pielea se poate simți uscată mai clar, apoi cremele cu peptide vor ajuta la restabilirea senzației de confort.

În ceea ce privește îngrijirea pielii mixte, este mai ușor să folosiți mai multe produse simultan în funcție de nevoile zonelor feței, dar având în vedere costul destul de ridicat al produselor anti-îmbătrânire, pot fi găsite opțiuni de compromis.

PROTECȚIA ÎMPOTRIVA FOTO-ÎMBĂTRÂNIRII

Ca produse de protecție solară, puteți alege produse vizate în mod restrâns și puteți completa îngrijirea de bază cu acestea sau puteți alege produse anti-îmbătrânire multifuncționale care au deja un grad ridicat de protecție.

Pe lângă îngrijirea adecvată cu produse cosmetice - dormi suficient, păstrează un stil de viață activ, iar procesul de îmbătrânire a pielii tale va fi întârziat pentru anii următori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.