Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patinatoarea Julia Sauter, calificată în finala Campionatului European de la Minsk, din Belarus

captura youtube.com
Julia Sauter

Miercuri, sportiva în vârstă de 21 de ani a încheiat programul scurt al probei feminine pe locul 14, calificându-se, astfel, în finala Campionatului European de la Minsk, din Belarus, acolo unde va prezenta programul liber, alături de alte 23 de sportive. Programul scurt a fost dominat de reprezentantele Rusiei. Campioana olimpică Alina Zagitova (16 ani) a făcut un prim pas pentru apărarea titlului european cucerit anul trecut, la Moscova, câştigând prima probă, programul său fiind răsplătit cu 75,00 puncte. Pe doi s-a clasat Sofia Samodurova (Rusia, 16 ani), cu 72,88 puncte, podiumul provizoriu fiind completat de elveţianca de origine americană, Alexia Paganini (65,64 puncte), potrivit mediafax.

Citește și: Jens Stoltenberg, AVERTISMENT pentru România, la întâlnirea cu Viorica Dăncilă: 'Lumea e din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă'

La programul scurt, Julia Sauter şi-a corectat cel mai bun punctaj obţinut anterior în această fază a competiţiei, primind 54,29 puncte.

Născută la Weingarten, în Germania, Julia Sauter este antrenată de Marius Negrea şi o are alături, în dublă ipostază, de antrenoare şi coregrafă, pe Roxana Luca, patinatoarea care, în 2002, ducea România la Jocurile Olimpice după o pauză de 34 de ani din proba de patinaj artistic feminin. Cel mai bun rezultat obţinut de Roxana Luca la Eurpene a fost un loc 15.

Zoltan Kelemen este ultimul patinator român care a acces într-o finală de Campionat European, în proba masculină, dar şi ultimul reprezentant al României la Jocurile Olimpice în probele de patinaj artistic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.