Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română, mesaj de condoleanțe după accidentul din Grecia

patriarhul daniel

Patriarhia Română a transmis miercuri un mesaj de condoleanțe după tragicul accident din Grecia, în care au murit cel puțin 32 de persoane. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române spun că sunt alături și de persoanele rănite.

„Am aflat cu multă întristare de tragicul accident feroviar petrecut în noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2023 în apropiere de orașul Larissa, în centrul Greciei, accident soldat cu cel puțin 32 morți și 85 răniți. În aceste momente extrem de grele pentru familiile celor decedați, dar și pentru Preafericirea Voastră, adresăm acestora sincere condoleanțe și Vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune”, a transmis Patriarhia Română Preafericitului Părinte Ieronim al II-lea,
Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade.

Reprezentanții BOR spun că sunt sufletește alături de cei răniţi, aflaţi în spital, şi se roagă pentru grabnica lor vindecare.

„Mântuitorul Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletele celor care şi-au pierdut viaţa în acest cumplit accident, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare și întărire sufletească”, a transmis Preeafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Două trenuri s-au ciocnit în apropiere de orașul grec Larissa. În urma accidentului care a avut loc în noaptea de marți spre miercuri au fost cel puțin 32 de morți și zeci de răniți, anunță serviciile de urgență. În accident au fost implicate un tren de marfă și un tren de pasageri care se deplasa între Salonic și Larissa și în care se aflau aproximativ 350 de oameni.

Salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a încerca să-i elibereze pe pasagerii captivi în vagoane. Mai multe vagoane au ieșit de pe șină, iar altele au luat foc. Autoritățile nu au stabilit încă ce a cauzat coliziunea cu trenul de pasageri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.