Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română reînnoiește apelul la donare de sânge

Inquam Photos / Octav Ganea
Patriarhul Daniel Florii

Patriarhia Română reînnoiește apelul său către clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) pentru donare de sânge, răspunzând la semnalul mai multor unități medicale și centre de transfuzie din țară privind scăderea numărului de donatori în această perioadă.

În acest moment nevoia de sânge este acută în multe unități medicale, deoarece există intervenții chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza acestei lipse. Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați să meargă și să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate", se arată într-un îndemn la donare de sânge transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit Biroului de Presă al Patriarhiei Române, un model de acțiune deosebită în acest sens este reprezentat de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care, pe perioada verii, în fiecare zi de miercuri, merg să doneze sânge în centrele de transfuzie sanguină din București.

Inițiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română și aprobată de Sfântul Sinod al BOR, campania "Donează sânge, salvează o viață" a reușit mobilizarea a peste 25.000 de donatori, fiind recoltați aproximativ 12.000 de litri de sânge. "Această campanie continuă având speranța că va încuraja pe mai mulți români să fie solidari cu cei bolnavi", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.