Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română vine cu precizări despre ORA la care se încheie slujba de Înviere: 'Creștinii nu o să fie vânați și amendați'

patriarh pasti

Patriarhia Română a oferit un comunicat oficial despre modul în care o să fie desfășurată slujba de Înviere din acest an. Reprezentanții Bisericii îi asigură pe creștini că nu o să fie fugăriți pe străzi de Poliție pentru a fi amendați.

„În legătură cu neînțelegerea legată de intervalul orar al ridicării restricțiilor de circulație (pe jos sau cu mijloc de transport personal) în noaptea de Înviere, neînțelegere pe care unii s-au grăbit să o speculeze din nou „martiric”:

Slujba Învierii începe și se termină la ore diferite în bisericile catolice și ortodoxe. În cele din urmă ea se desfășoară între orele 0.00 și cel târziu 4.00.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Ține de elementara evidență că, în contextul oficial explicat deja de autorități și cultele religioase care au avut azi un dialog onest și fertil, participanții la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creștini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești.

Ora 2.00 este unul dintre reperele orare ale ridicării temporare a restricțiilor în noapte de Paști a creștinilor catolici, a căror slujbă de Înviere începe și se termină mai devreme decât cea ortodoxă. Reperele orare referitoare la aceasta din urmă vor fi comunicate la timp spre liniștirea noastră a tuturor.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Să ne ajute Dumnezeu să găsim și să adâncim pacea dintre noi pe calea acestui post menit îmblânzirii noastre, cale la capătul căreia să ne putem bucura împreună de Înviere!”, au declarat reprezentanții Patriarhiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.