Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Alexandriei i-a urat PF Daniel să păstorească 'încă multe zeci de ani obștea binecredincioasă a Bisericii surori din România'

basilica.ro
Patriarhul Alexandriei

În mesajul transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la împlinirea vârstei de 70 de ani, Patriarhul Alexandriei i-a urat să păstorească „încă multe zeci de ani obștea binecredincioasă a Bisericii surori din România”.

De asemenea, Patriarhul Teodor şi-a exprimat afecţiunea faţă de Biserica Ortodoxă Română despre care a spus că „o iubim nespus de mult”, dar şi aprecierea faţă de România, pe care a numit-o „ţară prietenă”, scrie Basilica.ro.

Text integral:

Preafericirea Voastră, Preafericite Părinte Daniel, Patriarhul României, mult dorit frate întru Hristos și împreună liturghisitor al Smereniei noastre, Vă salutăm frăţeşte!

Inima noastră s-a umplut de mare bucurie și duhovnicească veselie când am aflat vestea îmbucurătoare că, mulțumită ajutorului lui Dumnezeu, Preafericirea Voastră mult iubită, a împlinit cu bine 70 de ani de viață. De aceea, din Alexandria, unde se află Tronul nostru apostolic și misionar întemeiat de Sfântul Apostol Marcu, Noi, clerul și toți credincioșii Lui, iubitori de Dumnezeu, Vă adresăm cu vorba și cu inima urările noastre ca anii Preadoritei Voastre Preafericiri să fie cât mai mulți, cu sănătate din belșug și agerime a Duhului. Astfel, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, Celui în Preasfânta Treime lăudat, Vă urăm să păstoriți încă multe zeci de ani obștea binecredincioasă a Bisericii surori din România, pe care o iubim nespus de mult, și să o călăuziți la pășunea și limanul mântuirii, spre slava lui Dumnezeu, Dătătorul a toată facerea de bine și spre îndreptățita laudă a binecredinciosului popor din România, țară prietenă.

Să Vă dăruiască Domnul sănătate, întru mulți ani, al Preafericirii Voastre frate în Hristos Domnul,

† Teodor al II-lea,

Papă și Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.