Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe la plecarea Ierom. Iacob Savin, ultimul duhovnic al Părintelui Cleopa Ilie

Patriarhia Romana
patriarhul Daniel Paste

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe la slujba de înmormântare a Părintelui Ieromonah Iacob Savin de la Mănăstirea Sihăstria, ultimul duhovnic al Părintelui Arhimandrit Cleopa Ilie.

Slujba de înmormântare a avut loc marți, 21 iulie, de la ora 10:00, potrivit basilica.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Victorie uriașă marca Klaus Iohannis, după 4 zile și 4 nopți de negocieri fără precedent’

În mesaj, Patriarhul se adresează Starețului Mănăstirii Sihăstria, Arhim. Arsenie Popa, familiei și obștii îndoliate. Preafericirea Sa apreciază blândețea, pacea și dorința de liniște pe care le manifesta Părintele Iacob – „o adevărată pildă în smerenie, ascultare şi dragoste faţă de Biserică”.

Mesajul integral:

Cu profundă durere am primit vestea trecerii la cele veşnice a Părintelui Ieromonah Iacob Savin, venerabil şi îmbunătățit călugăr al Mănăstirii Sihăstria.

Plecarea sa dintre noi înseamnă o pierdere pentru obştea mănăstirii, pentru familia sa, dar şi pentru Biserica lui Hristos în care s-a ostenit, viaţa sa fiind o adevărată pildă în smerenie, ascultare şi dragoste faţă de Biserică.

Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’

Blând, pașnic şi doritor de liniște, Părintele Iacob, ferindu-se de slava lumească, se gândea tot timpul la Dumnezeu viețuind în rugăciune, osteneli şi nevoințe, pe care cu smerenie le păstra tăinuite asemenea părinţilor din Pateric.

Ca ucenic, păstrând ascultarea smerită, după moartea Părintelui Protosinghel Varsanufie Lipan (1997), ieromonahul Iacob Savin a fost ultimul duhovnic al Părintelui Arhimandrit Cleopa Ilie.

În aceste momente, când sufletul Părintelui Iacob Savin se află în lumina cea neapusă a Împărăţiei Cerurilor, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel Înviat din morţi, să odihnească sufletul său în corturile drepților, în ceata sfinţilor cuvioși şi să-i dăruiască odihnă în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

Veşnica lui pomenire, din neam în neam!

În comuniune de rugăciune cu obştea îndoliată a Mănăstirii Sihăstria,

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.