Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Părinte Daniel, a fost decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Colan

basilica.ro
Patriarhul Daniel

Președintele României l-a felicit pe Patriarhul Daniel pentru exemplul de echilibru și înțelepciune pe care l-a oferit în domeniul extrem de sensibil al relației dintre Culte, precum și dintre acestea și autoritățile Statului și i-a urat ca și pe viitor Biserica Ortodoxă Română să se manifeste în apărarea și promovarea acestui model de relații!

„Cu prilejul împlinirii a 70 de ani vă felicit Preafecricirea Voastră și am bucuria să vă acord cea mai înaltă decorație a statului român - Ordinul Național Steaua României în grad de Colan. Sunteți întâiul Patriarh ales de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, ați urmărit în această întreagă perioadă ca Biserica Ortodoxă Română să aibă locul ei pozitiv și bine conturat în parcursul și împlnirea destinului european al poporului român. Ne amintim prezența activă a BOR în cadrul dezbaterilor despre liberatea religioasă și relația dintre state și culte prilejuită de președinția României la Consiliul UE”, au fost cuvintele de început ale șefului statului pentru Patriarhul Daniel.

”Evoc, de asemenea, rolul fundamental pe care vi l-ați asumat în dezvoltarea dialogului interconfesional și interreligios, în plan național și internațional. Această dimensiune a acțiunii Bisericii Ortodoxe Române se sprijină pe climatul general de armonie dintre cultele religioase legal recunoscute în țara noastră. Este fructificat, astfel, exemplul pozitiv pe care îl oferă România și cadrul nostru legislativ și instituțional în ceea ce privește libertatea religioasă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.