DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Patriarhul Daniel: 'Iisus nu judecă pe oameni în mod pripit, cu grabă, după opinia publică'

basilica.ro
patriarhul daniel

Opinia publică avea un rol important şi în trecut, nu numai în societatea contemporană, însă Dumnezeu nu evaluează pe oameni în funcţie de părerea generală a publicului, ci după starea lor interioară.

Patriarhul Daniel a atins acest subiect în predica duminicală rostită la paraclisul Sfântul Grigorie Luminătorul. El a oferit ca exemplu episodul biblic al întâlnirii dintre Mântuitorul Iisus Hristos şi Zaheau Vameşul şi a explicat că „Iisus nu judecă pe oameni în mod pripit, cu grabă, după opinia publică”, transmite basilica.ro.

Mulţimea din Ierihon a rămas stupefiată de faptul că Mântuitorul Iisus Hristos s-a autoinvitat să intre în casa unui vameş rău şi lacom şi a taxat acest gest public prin faptul că „a murmurat şi l-a judecat pe Hristos considerând că nu trebuia să meargă în casa acestui păcătos”.

„Vedem aici opinia publică care cunoaştea faptele rele ale lui Zaheau Vameşul, însă opinia publică nu cunoştea stările sufleteşte ale lui Zaheu, nu ştia că în sufletul lui s-a produs o schimbare de a trăi altfel viaţa”, a subliniat Patriarhul evidenţiind superficialitatea cu care ne raportăm de cele mai multe ori la cei din jurul nostru.

„Însă Iisus cunoscătorul de inimi a văzut această stare, această dorinţă de schimbare lăuntrică a lui Zaheu Vameşul” a spus Preafericirea Sa explicând de ce Hristos a ales să fie alături de vameşul Zaheu.

„Deci, Iisus are altă judecată decât judecata mulţimilor care cunoşteau doar faptele rele ale lui Zaheu, dar nu şi dorinţa lui de schimbare în bine”, a spus Patriarhul României.

Cunoscând aspectele interioare ascunse privirii omeneşti, dorinţa fiecăruia de a se schimba duhovniceşte, Hristos oferă mai întâi ajutorul şi apoi evaluează, fără să îşi schimbe judecata la presiunea opiniei publice.

„Vedem că Mântuitorul Iisus Hristos înainte de a-i judeca pe oameni doreşte să-i ajute, să-i vindece, să-i ridice din păcate, după cum spune El însuşi: nu am venit să judec lumea, ci ca să mântuiesc lumea, adică să o eliberez de păcat şi de moarte”.

„Aici vedem mai întâi că Hristos nu se lasă influenţat de mulţime, ci El are un plan. Planul Lui este de a salva pe cei care îl caută, pe cei care doresc să îşi înnoiască relaţiile cu Dumnezeu şi cu semenii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.