DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Patriarhul Daniel la deschiderea Simpozionului Internațional de Teologie: Biserica Ortodoxă Română își încurajează și susține fiiii și fiicele din afara țării

patriarhul daniel

Patriarhul Daniel a deschis joi dimineață lucrările Simpozionului Internațional de Teologie „Pastorația românilor din afara României: responsabilitate eclesială și unitate etnică”. Evenimentul are loc la Palatul Patriarhiei și se desfășoară în format hibrid, cu participare fizică sau online, pe parcursul a două zile, conform basilica.ro

În mesajul adresat la sesiunea festivă de deschidere, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a amintit că numărul total al românilor aflați în afara granițelor țării este de aproximativ zece milioane: șase milioane de români trăiesc în comunitățile istorice sau tradiționale din țările aflate în vecinătatea României și patru milioane de români care trăiesc în comunitățile bisericești din diaspora.

Părintele Patriarh a subliniat că „în actualul context al fenomenului migrației la nivel global, Biserica Ortodoxă Română dezvoltă și intensifică misiunea și responsabilitatea ei pastorală față de românii ortodocși din afara României, pe care îi consideră fiii săi credincioși și parte integrantă a comuniunii ortodoxe românești de pretutindeni”.

Preafericirea Sa a atras atenția asupra fenomenului de însingurare și a vorbit și despre tensiunile sociale și despre alte greutăți întâmpinate de românii ortodocși de peste hotare. Patriarhul a spus că Biserica Ortodoxă Română își încurajează și susține fiiii și fiicele din afara granițelor țării.

Între vorbitorii din prima sesiune, s-au aflat Romeo Moșoiu, delegatul Ministrului Educației, Academicianul Mircea Dumitru, delegat al Președintelui Academiei Române și al Rectorului Universității din București, și Victor Opaschi, Secretarul de Stat pentru Culte.

Evenimentul este organizat de Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educațional, în colaborare cu Secretariatul de Stat pentru Culte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.