Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit din cauza COVID-19. Aleksandar Vucic a făcut anunțul

Foto basilica.ro
Patriarhul Irineu serbia

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a decedat în urma infectării cu noul coronavirus, a anunţat preşedintele sârb Aleksandar Vucic vineri, pe contul său oficial de Instagram, transmite Reuters, conform agerpres.ro.

'Am fost onorat să vă cunosc. Oameni ca Preafericirea Voastră nu pleacă niciodată', a scris Vucic sub o fotografie în alb-negru a patriarhului.

SURSE Alex Bodi va asista prin videoconferință la judecarea contestației sale împotriva arestării preventive în dosarul grupăriii VIOLENTE desființate de DIICOT

Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, un conservator care exercita şi o influenţă politică majoră, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus la 4 noiembrie, fiind internat de atunci într-un spital militar din Belgrad.

Irineu a fost depistat cu infecţia cu coronavirus după ce luase parte, la 1 noiembrie, la funeraliile mitropolitului Amfilohie, cel mai înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, decedat şi el din cauza COVID-19.

Starea de sănătate a lui Irineu s-a agravat în cursul dimineţii de joi, când a fost intubat, a precizat echipa medicală.

Irineu a devenit al 45-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe în 2010. Aceasta păstoreşte peste circa 12 milioane de credincioşi, mai ales din Serbia, Muntenegru şi Bosnia, având dieceze şi în SUA, Australia şi Europa Occidentală.

Irineu s-a opus categoric independenţei Kosovo, fosta provincia sârbă locuită majoritar de albanezi, considerată leagănul medieval al creştinătăţii ortodoxe sârbe şi unde se află unele din cele mai importante mănăstiri ale acestei Biserici.

Patriarhul a afirmat că Serbia ar trebui să adere la Uniunea Europeană 'dacă UE respectă identitatea, cultura şi religia sârbe'.

Viitorul patriarh sârb va fi ales în lunile următoare dintre mitropoliţi.

În Serbia, ţară cu 7,2 milioane de locuitori, s-au infectat până acum cu coronavirus peste 104.000 de persoane, dintre care 1.110 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.