Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Kirill le cere rușilor bogați să își împartă averea cu săracii - Cei care refuză sunt pe 'calea spre iad'

patriarhul kirill

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii a făcut apel la oamenii bogați din Rusia să își împartă banii cu cei nevoiași, menționând că dacă o persoană cu mulți bani nu vrea să ajute pe altcineva, aceasta este "calea spre iad". Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a spus acest lucru în predica sa de după liturghia de duminică din Catedrala Hristos Mântuitorul, potrivit agenției ruse Tass.

"Dacă o persoană bogată este capabilă să dea o parte considerabilă din banii săi celorlalți - celor în nevoie, celor care suferă - atunci posesia bogăției devine justificată și această persoană își va spori averea - Domnul o va ajuta să își sporească posibilitățile materiale atâta timp cât aceste posibilități servesc altor oameni, mai ales celor care se află într-o situație critică de viață. Să dea Dumnezeu ca oamenii noștri bogați, născuți în țara ortodoxă, mulți dintre ei fiind într-un fel sau altul legați de Biserică, să-și amintească întotdeauna că justificarea bogăției aici pe pământ este că oamenii nu te mai invidiază, oamenii nu te mai văd ca pe un dușman, dar "în secolul următor" această bogăție se poate întoarce spre bine, dacă servește binele celorlalți oameni de aici", a spus Patriarhul.

Potrivit acestuia, dacă o persoană "cu mulți bani nu poate ajuta pe altcineva - este calea spre iad și nu este nimic de discutat. În același timp, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a amintit expresia evanghelică a lui Hristos potrivit căreia "este greu pentru un om bogat să intre în Împărăția lui Dumnezeu".

"Dacă o persoană bogată nu vede durerea altuia și nu ajută - aceasta este în mod clar o cale de îndepărtare de Dumnezeu, de Hristos și de Împărăția Sa. Cu cât o persoană are mai mulți bani, cu atât are mai multă responsabilitate pentru această existență pământească", a adăugat patriarhul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.