Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patrice Evra, atac dur la adresa preşedintelui Federaţiei Franceze de Fotbal

Sky Sports
Patrice Evra

Fostul căpitan al echipei Franţei Patrice Evra a lansat, într-o înregistrare video publicată pe reţelele de socializare, un atac dur la adresa preşedintelui Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, pe care îl acuză că închide ochii la rasism, potrivit news.ro.

Citește și: Bucurie FURATĂ - Proaspătul primar ales al Sectorului 5, PIEDONE, așteptat la instanță în dosarul Colectiv

"Noel, ştii foarte bine ce se întâmplă la castel (n.r. - la Clairefontaine, cantonamentul Franeţi), câte scrisori rasiste primim: Le ascundeai astfel încât jucătorii să nu le vadă, dar le-am văzut. S-au primit chiar şi cutii pline de rahat", a spus fostul jucător al echipei Manchester United, retras din activitate.

Vicecampionul european din 2016 merge mai departe, evocând viaţa jucătorilor la Clairefontaine.

Citește și: ANALIZĂ Piedone poate fi CÂȘTIGĂTOR ABSOLUT sau primarul de la S5 luat cu duba la penitenciar în timpul mandatului -Scenariile posibile din dosarul Colectiv

"Când mâncam, aveam locuri alocate, suntem obişnuiţi să stăm lângă acest tip pentru că avem relaţii bune etc. De fiecare dată când au venit preşedintele (n.r. - Franţei) sau politicieni, totul se schimba. Stăteam acolo şi dintr-o dată eram la capătul mesei. Acolo unde, în mod normal, erau Mamadou Sakho sau Bacary Sagna, mult întuneric, trebuia schimbat. Au pus un Hugo Lloris şi un Laurent Koscielny şi preşedintele în mijloc. Ştiam, erau regulile jocului, suntem în Franţa, nu suntem acasă. Dar când era de făcut o fotografie preşedintelui, era mai bine să vezi un Hugo Lloris şi un Laurent Koscielny, mai degrabă decât un Mamadou Sakho sau un Bacary Sagna", spune Patrice Evra.

"La 79 de ani trebuie să plece. Mai ai curajul să te prezinţi (la alegeri)?", a mai spus Evra despre Le Graet.

Atacul lui Evra vine după ce, la 16 septembrie, Noel Le Graet a declarat, pentru BFM Business, că rasismul "în sport şi în special în fotbal nu există sau e puţin".

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

"Într-un meci, pot exista abateri, dar, în general, avem mai puţin de 1% dificultăţi. Au existat, dar ştiţi, când un negru înscrie un gol, tot stadionul este în picioare. Fenomenul rasist în sport şi în special în fotbal nu există sau e puţin", a spus preşedintele FFF. Cuvinte care l-au şocat vizibil pe Patrice Evra.

"Mi-am pierdut respectul faţă de tine (...) Şi totuşi, nu eşti rasist", a afirmat fostul fundaş francez, în vârstă de 39 de ani.

Patrice Evra s-a retras din cariera fotbalist, în vara anului 2019.

În cariera lui, Evra a jucat la mari cluburi europene, ca Nice, Monaco, Juventus, Olympique Marseille şi West Ham United, la care a evoluat ultima oară, dar cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o la Manchester United, opt ani. El are 81 de selecţii în naţionala Franţei.

Finalul carierei lui a fost umbrit de câteva incidente. În noiembrie 2017, el a fost suspendat de UEFA din toate competiţiile europene până la 30 iunie 2018 şi amendat cu 10.000 de euro, pentru că a lovit un suporter la un meci din Liga Europa. În urma acestei decizii, clubul Olympique Marseille i-a reziliat contractul jucătorului francez.

În aprilie 2019, parchetul din Paris a deschis o anchetă împotriva fostului căpitan al naţionalei Franţei pentru "injurii cu caracter homofob".

Într-o înregistrare video, Evra a făcut remarce cu caracter homofob împotriva jucătorilor echipei PSG după meciul pierdut cu Manchester United, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Evra s-a dezlănţuit pe reţelele de socializare după ce "diavolii roşii" au eliminat PSG din Liga Campionilor. El l-a înjurat şi ameninţat pe reţelele de socializare pe fostul jucător al PSG Jérôme Rothen, apoi, într-un video postat pe SnapChat, a spus: "PSG, voi sunteţi pederaşti.., aici bărbaţii vorbesc". Evra şi-a cerut iertare ulterior pentru postarea sa, precizând că nu este homofob.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.