Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patrick Kluivert a fost numit antrenor interimar al naţionalei Curacao

Patrick Kluivert va prelua ca interimar banca tehnică a naţionalei de fotbal a reprezentativei Curacao, insulă din Caraibe şi stat autonom în cadrul Regatului Ţărilor de Jos, în contextul în care selecţionerul Guus Hiddink se recuperează după ce a fost diagnosticat cu coronavirus, scrie Reuters potrivit Agerpres.

Fostul internaţional olandez Kluivert, care va părăsi în iulie postul deţinut la FC Barcelona, unde se ocupa de academia echipei, se va afla pe banca tehnică la meciul pe care Curacao îl va juca în deplasare cu Insulele Virgine Britanice, pe 5 iunie, apoi la cel de acasă, de pe 9 iunie, cu Guatemala, ambele contând pentru calificările la CM 2022 din Qatar.

Dacă naţionala Curacao câştigă cele două meciuri se va califica în etapa următoare a zonei CONCACAF în perspectiva participării la Mondialele din Qatar şi ar urma să întâlnească ori naţionala Republicii Dominicane ori pe cea a statului Panama, în meciuri tur-retur.

Guus Hiddink a devenit selecţionerul Curacao în august 2020 având contract până în 2022.

În preliminariile zonei CONCACAF pentru Mondialul 2022 din Qatar, Curacao dispune de jucători precum fraţii Juninho Bacuna şi Leandro Bacuna, care evoluează în Anglia.

Experimentatul tactician, în vârstă de 74 de ani, a pregătit ultima oară selecţionata de tineret a Chinei. Olandezul a antrenat numeroase formaţii de club, ca PSV Eindhoven, cu care a câştigat mai ales Cupa Campionilor Europeni în 1988, Valencia, Real Madrid şi Chelsea.

În ultimii 20 de ani, el a condus mai ales echipe naţionale, de la Coreea de Sud, semifinalistă a Mondialului 2002, pe teren propriu, până la Rusia (2006-2010), Turcia (2010-2011) şi Olanda (2014-2015).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.